25 / 04 / 2024

Sakarya Hendek Rasim Paşa Camisi'nin kubbesi için bakırdan 5 metrelik alem yapıldı!

Sakarya Hendek Rasim Paşa Camisi'nin kubbesi için bakırdan 5 metrelik alem yapıldı!

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde yok olmaya yüz tutan bakırcılık mesleğini yürüten Mehmet ve Ahmet Üstün kardeşler, Sakarya Hendek Rasim Paşa Camisi'nin kubbesi için 5 metre yüksekliğinde ve 700 kilo ağırlığında bakırdan alem yaptı...




Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde yok olmaya yüz tutan bakırcılık mesleğini yürüten Mehmet ve Ahmet Üstün kardeşler, Sakarya Hendek Rasim Paşa Camisi'nin kubbesi için yaklaşık 5 metre yüksekliğinde ve 700 kilo ağırlığında bakırdan alem yaptı.


Ahmet Üstün, sipariş üzerine eski sanayi sitesindeki atölyelerinde hilal şeklindeki alemi yapmaya başladıklarını belirtti. Çalışmanın, bu zamana kadar yapılan alemler arasında en büyüğü olduğunu savunan Üstün, 40 günde tamamlanan alemin boyunun 5 metre, çapının ise 3 metre olduğunu ifade etti. 


Üstün, 700 kilo ağırlığındaki ailemin alt kaidesinin yüksekliğinin ise 160 santimetre ve yüksekliğinin de 140 santimetre olduğunu aktardı. 


Mesleğe 1985 yılında başladığını anlatan Üstün, şöyle konuştu:


"Dedemin ne zaman başladığını hatırlamıyorum ama babam, 1946 yılında bu mesleğe başlamış. Bakırcılık bize rahmetli dedemden kalan bir meslek. Bu yapmış olduğumuz hilal, şimdiye kadar yaptıklarımızın içerisinde en uzun olanı. Sakarya Hendek'teki cami için yapıldı. İki mühendisin yardımı ile yaptığımız bu çalışma, 40 günde tamamlandı. Kamyon ile özel paketleme yaparak göndereceğiz."


AA


Geri Dön