24 / 04 / 2024

Sakarya IC Karasu Limanı açıldı!

Sakarya IC Karasu Limanı açıldı!

Sakarya'da hayata geçirilen IC Karasu Limanı, hizmete açıldı. IC İçtaş Altyapı Grup Başkanı Murat Soğancıoğlu, Karasu Limanı’nın 76 milyon dolar yatırım ile inşa edildiğini belirtti.




İstanbul’un ve Marmara Bölgesi’nin Karadeniz’deki limanı IC Karasu Limanı, hizmete açıldı. IC Karasu Limanı, Türkiye ekonomisinin amiral gemilerinden Marmara Bölgesi’ne yakınlığı ile ülkemizin Karadeniz kıyısındaki ülkelerle arasındaki ticarete önemli ölçüde katkı sağlayacak.


Liman ayrıca Sakarya’nın ihracat ve ithalatı için önemli bir alternatif olacak.

IC Karasu Limanı’nın hitap ettiği geniş hinterland, sahip olduğu kapasite ve sunduğu çok modlu taşıma avantajlarıyla Karadeniz’den dünyaya açılan lider liman konumunda olduğunu belirten IC İçtaş Altyapı Grup Başkanı Murat Soğancıoğlu, “Ülkemizin yükselen ticaret ve üretimi, yeni liman ihtiyacını da artırmaktaydı. Artık İstanbul’un ve Marmara Bölgesi’nin Karadeniz’de bir limanı mevcut” dedi.



İlk fazın yıllık 1.8 milyon ton genel kargo / dökme yük ile, 65 bin TEU konteyner yük kapasitesine sahip olduğunu söyleyen Soğancıoğlu, Karasu Limanı’nın 76 milyon dolar yatırım ile inşa edildiğini söyledi.


Milliyet


Geri Dön