28 / 03 / 2024

Sakarya, ihracatta ilk 5 il arasında olmayı hedefliyor!

Sakarya, ihracatta ilk 5 il arasında olmayı hedefliyor!

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya’nın ihracatçı iller sıralamasında Türkiye’de ilk 10 il arasında yer aldığını belirterek, "Hedefimiz ilk 5" dedi




Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya’nın ihracatçı iller sıralamasında Türkiye’de ilk 10 il arasında yer aldığını belirterek, "Hedefimiz ilk 5. Bu hedefimize ulaşmak, ihracat potansiyelini ve ihracat yapan firma sayımızı artırmak için projeler geliştiriyoruz" dedi. 


Kösemusul, Sapanca ilçesindeki dinlenme tesisinde iş adamlarıyla düzenlenen işbirliği toplantısında yaptığı konuşmada, Sakarya'nın altyapısının yatırıma oldukça müsait olduğunu, şehrin Türkiye'deki yol ağlarının merkezinde bulunduğunu söyledi. 


Kentin, sevgi ve kardeşlik coğrafyası olduğunu vurgulayan Kösumusul, hoşgörünün, güzelliklerin ve değerlerin bir arada bulunduğu, Anadolu’nun kültür başkenti özelliği taşıdığını kaydetti. 


Sakarya’nın, bölgenin zirai ve ticari yapısına göre yerleşimini şekillendiren turizm kenti olduğuna dikkati çeken Kösemusul, sözlerini şöyle sürdürdü: 


"2 yıl önce sizleri Sakarya ile buluşturan eski Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Mustafa İsen’in anlattığı çok güzel bir hikaye vardır. İsen, hikayesinde, 'Her bölgeye belirli güzellikleri sepetinden atan melek, Sakaryamız üzerinden geçerken sepetinin altı delinmiş ve tüm güzellikler buraya dökülmüş' der. Sizi artık hemşehrimiz, Sakaryalı görüyoruz. Sosyal ve turizm alanında yaşadığımız bu birlikteliği iş alanında da görmek istiyoruz. Sizlerle tüm alan ve seviyelerde işbirliği yapmak istiyoruz."


Kösemusul, "Sakarya, ihracatçı iller sıralamasında Türkiye’de ilk 10 il arasında yer alıyor" diyerek, "Hedefimiz ilk 5. Bu hedefimize ulaşmak, ihracat potansiyeli ve ihracat yapan firma sayımızı artırmak için projeler geliştiriyoruz çünkü biliyoruz ki 'Sakaryamızın büyümesi, Türkiyemizin büyümesi' demektir" ifadesini kullandı. 


Sakarya’yı ve Türkiye’yi çok seven iş dünyası olarak, her zamanki gibi şehre ve ülkeye katkı sağlayacak değerli yatırımcılarla işbirliği yapmak istediklerini vurgulayan Kösemusul, iş adamlarını yatırıma davet etti. 


Toplantıya Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'un yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Arifiye Kaymakamı Mehmet Ünal, Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, SATSO yönetim kurulu üyeleri ve Körfez ülkelerinden gelerek Sapanca’ya yerleşen iş adamları katıldı.


AA


Geri Dön