28 / 03 / 2024

Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne kauçuk önlemi!

Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne kauçuk önlemi!

AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi ve Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, gündemdeki 250 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin inşaatıyla ilgili açıklama yaptı. Üstün, “Hastanenin depreme dayanıklı olması için direklerin altına deprem emici kauçuklar konacak'' şeklinde konuştu.



AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi ve Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, 250 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi' nin inşaatıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile görüştüklerini açıklayan Üstün, “ Sayın bakanımız yanımızda yetkililer ile görüştü. Yetkililerden aldığı bilgiye göre direklerin altına konacak olan deprem koruyucusu kauçuk malzemelerin yurt dışından geleceğini öğrendik. Siparişi verilen bu malzemeler gelmediği için diğer imalatlar yapılamıyormuş. Bunlar gelecek ve onların üzerinde direkler yükselecek” diye konuştu.


Üstün, “ Dolayısı ile böyle bir engelden dolayı inşaatın kalan kısmına devam edilemediğini ifade ettiler. O sistemin Türkiye’de uygulandığı ikinci bina olacak hastanemiz. Depremin şiddetini emen bir sistem bu, Sakarya gibi deprem bölgesi olan bir yerde bu teknolojinin kullanılması önemli. Beki biraz gecikecek gibi duruyor ancak böyle bir binanın yapılacak olması bizim için kazanç olacak. Tamamen depreme dayanıklı, Japonya’da olduğu gibi depremde zarar görmeyen bir bina olacak. Biraz yavaş da işlese sonunda sağlıklı depreme dayanıklı bir bina elde edeceğiz. Bunun için sabırlı davranıyoruz” ifadelerini kullandı.


Hastanenin bulunduğu bölgedeki otopark sorunu konusunda da açıklamalarda bulunan Üstün, “Kadın Doğum ve Araştırma hastanelerinin arasında kalan kısım otopark olarak inşa edilecek. Bunun yanında Orman Bölge Müdürlüğünden bir yer alındı şu anki acilin çıkışı olan yer. Oranın arkasında 20 dönümlük bir alan daha var. Ancak tüm inşaat işleri tamamlandıktan sonra Orman Bölge Müdürlüğünden o yeri alacağız ve personel otoparkı olarak kullanılacak. Böylelikle park konusunda oraya nefes aldıracağız” dedi.


Ayhan Sefer Üstün, adliye binası konusunda da süreçlerde herhangi bir sıkıntı olmadığını vurguladı. Üstün, “ Ancak her işin biraz zamana ihtiyacı var. Bir meclis kararının çıkması bile bazen üç ayı buluyor. Hiçbir sorunumuz yok her şey yolunda sürüyor. Bir takım düzenlemeler yapıyoruz. Örneğin Valilik ile adliye binası arasında bir yol var orayı arsamıza katıyoruz. Yoğunluğu da arttırıyoruz. Daha yüksek katlı bina elde etmek için yoğunluğu arttırıyoruz. Bunların da bir prosedürü var. Meclisler buna karar verebiliyor. Onların işlemlerini beklemek zorundayız. Onların da eli kulağında bitiyor diye biliyorum. Herkes adliyenin yapılması için birlik oluyor. Arsayı temin etmemiz işin önemli kısmını çözdük bundan sonrası prosedür ve zamana bağlı işlerdir” şeklinde konuştu.




Sakarya Yenigün


Geri Dön