25 / 04 / 2024

Sakarya Karasu'da 400 kişilik KYK yurdu inşa ediliyor!

Sakarya Karasu'da 400 kişilik KYK yurdu inşa ediliyor!

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İsproğlu, Aziziye Mahallesi TOKİ Konutları Yerleşkesi çevresindeki yapımı devam eden KYK Öğenci Yurdunu yerinde inceledi.



Karasu Belediye Başkanı Mehmet İsproğlu, Aziziye Mahallesi  TOKİ  Konutları Yerleşkesi çevresindeki yapımı devam eden KYK Öğenci Yurdunu yerinde inceledi. 


400 KİŞİLİK 


TOKİ tarafından, Sakarya Üniversite sı'nde öğrenim gören öğrencilerin yararlanması için Aziziye Mahalle si, Karasu TOKİ Konutları Güney Cephesi bölgesinde yurt binası inşa ediyor. 

400 kışı kapasiteye sahip öğrenci yurdunun projesinde yer alan ila bloğun da zem m çalışm aları tamamlandı. 


TAM DONANIMLI OLACAK" 

Aziziye Mahallesi bölgesine inşa edilecek yurt hakkında açıklamalarda bulunan Şantiye Serum lusu Harita Mühendis Alparslan Aydın," Hazırladığımız proje içerisinde yatakhaıeler, çalışma odaları, kütüphane, konferans salonu, mescit, çamaşır ve ütü odası, ınternet odası, çizim odası ile atölyeler yer alacak Yapının içinde ayrıca fitness alanları, spor alanı, koşu yolu kısacası öğrencilerin sportif aktiviteler gerçekleştiriri esine imkân verecek Yapı içinde ayrıca valızodasıve bir de sığınak bulunacak. Bunlara ek olarak, öğrencilerimiz su ve elektrik kes intileriyle asla karşılaşırı ayacaklar. Yurt şantiyem izin ilk kurulduğu günden bugüne bizlerden yardımlarını ve destelderini esirgemeyen, her fırsatta çalışmalarımızı inceleyen Karasu Belediye Başkanı Sayın Mehmet İspiroğlu'na özellikle teşekkür ederim" dedi. 


"ENGELLİ.ER İÇİN ÖZEL ODA"

 Öğrenciler için ilçede yurt eksikliğinin olduğunu belirten Başkan Mehmet İspıroğlu, "Yapılan incelemeler sonrasında belirlenen alanda 400 kişilik öğrenci yurdu yapımı başladı. Yurt yapmıı ile yüksekokul öğrencilerimizin yurt sorununun çözüleceği düşüncesin deymı. E dindiğim ız bı Igı 1er doğ rultusunda, bazı odaların engelli öğrencilere uygun hazıılanacağını öğrendik. İnşa edilen yurdun tam donanımlı olması hem öğrenciler hem de aileleri için büyük önem arz etmektedir" şeklinde konuştu 


"KARASUYA 4 YILLIK FAKÜLTE'

 Açıklamalarına devam eden İspıroğlu, "Hükümetim izin Eğitime verdiği destek ve bu alanda yapmış olduğu yatırımlar ortada. Her geçen gün bu yatırımlar artarak devam ediyor. Karasu büyüyüp gelişmekte olan bir ilçe ve buna bağlı olarak genç nüfusu fazla olan bir yerleşim yeri. Yıllardan ben Meslek Yüksek Okulumuza yüzlerce öğrenci gelm ekte ve sorunsuz bir şekilde öğrenimlerini tamamlamaktadırlar. Gelişen ve büyüyen Karasu'muzda Eğitim alanında daha fazla öğrenciyi ilçemizde barındırabileceğimiz düşüncesindeyiz. Karasu'ya artık bir fa külte yakışır diyor ve bu konuda çalışmaların başlayacağını umuyoruz. Tarım, Turizm, Hayvancılık ve Sanayileşme alanlarında her geçen gün ilerleyen bir ilçeyiz. 

Bu alanları kapsayacak bir fakültenin ilçemizde yer almasının ilçemize büyük faydası olacağı kanaatindeyim" ifadeler mı kullandı. 


Sakarya Halk


Geri Dön