26 / 04 / 2024

Sakarya Karasu'da kaçak yapıya geçit yok!

Sakarya Karasu'da kaçak yapıya geçit yok!

Sakarya Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, kamu arazilerinde izinsiz yapıların inşa edilmesine müsade etmeyeceklerini belirtti.



Sakarya Karasu'da yayın yapan gazetelerin sahipleriyle bir araya gelen Kaymakamı Şafak Gürçam, son zamanlarda Hâzineye ait veya tescil dışı kalmış arazilerdeki kaçak yapılaşmalar konusunda açıklamalarda bulundu. Özellikle Sakarya nehri kıyısında kayık iskelesi adı altında izinsiz yapılar inşa edildiğine dikkat çeken Gürçam, su kıyılarına bu tür binalar için Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nde izin alınması (iskele ruhsatı) gerektiğini söyledi. 


KORUMA SORUMLULUĞUMUZ VAR 

Kaymakam Gürçam ilçe sınırları içerisinde Belediye ve Kaymakamlığın ayrı ayrı sorumluluk alanları bulunduğunu belirtti. Aziziye Mahallesi'nde kadastro tespitleri sırasında tescil harici kalmış bir arazide yapılan depo konusuna da değinen Kaymakam Şafak Gürçam, bu binanın yıkımı ile ilgili sosyal medyada gerçek dışı paylaşımlar yer aldığına değindi ve şöyle konuştu: " 


Tescil harici alanlar devletin hüküm ve tasarrufu altında olan yerlerdir. Her ne sebeple olursa olsun bu arazinin işgali kabul edilemez. Önümüzdeki süreçte Valiliğimiz ile gereken koordinasyonu sağlayarak meri mevzuatın emrettiği hükümler yerine getirilecektir" sözlerine ekledi.




Sakarya Halk Gazetesi


Geri Dön