24 / 04 / 2024

Sakarya katlı otopark projesinde son durum!

Sakarya katlı otopark projesinde son durum!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Adapazarı şehir merkezinde yapımı tüm hızıyla devam eden Katlı Otopark Projesi’ne ilişkin açıklamalarda bulundu.




Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Adapazarı şehir merkezinde yapımı tüm hızıyla devam eden Katlı Otopark Projesi’ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Milli Egemenlik Caddesi’ndeki İl Müftülüğü Binasının hemen yanında yükselen projede çalışmaların aralıksız sürdüğü bilgisini paylaşan Başkan Toçoğlu, Katlı Otopark’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Eylül ayında açılışı gerçekleştirilecek projeler arasında önemli bir yer tuttuğunu vurguladı.


Dikkat Çeken Bir Proje

Başkan Toçoğlu, “Şehrin ilk katlı otopark projesinde çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Şuanda ekiplerimiz kaba inşaat çalışmalarında uzunca bir mesafe aldılar. Artık projenin şekillenmeye başladığını, son rötuş safhasına yaklaşmış olduğumuzu ifade edebiliyoruz. İnşallah bu çalışma Sayın Cumhurbaşkanımızın Eylül ayında açılışını gerçekleştirecekleri 39 Büyükşehir Projesi arasında kendine has önemli bir yer tutacak. Projeyi kısa süre içerisinde nihayete erdireceğiz” diye konuştu.


Ulaşımda Gereken Neyse Yapılıyor

Toçoğlu, “Katlı Otopark ile şehir içi parklanma sorununu inşallah tarihe karıştıracağız. Bu ilk hamlenin ardından şehrin muhtelif bölgelerine bu gibi projeleri inşa edeceğiz. Halen şehir içi trafiği konusunda bilimsel rapor ve analizleri incelemekteyiz. Bu konuda üniversitemizin de yol göstericiliğinde gerekli olan tüm adımları atacağız. Şehrin ulaşım başlığındaki ihtiyaçları Büyükşehir Belediyesi olarak güvencemiz altında. Bu konuda ekibimiz gerekli tespitleri yapıyor, Ulaşım Master Planımız ise atılması gereken adımlar noktasında ulaşım anayasamız olarak önümüzde. İnşallah yerinde projelerimizi şehre kazandırmayı sürdüreceğiz” dedi.


350 Araçlık Otopark

Çalışmada gelinen son nokta ile ilgili bilgiler veren Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar ise, “350 araç kapasiteli şehrin ilk katlı otopark projesinde çalışmalarımız devam ediyor. Şuanda kaba inşaat çalışmalarında ekiplerimizin işlemleri aralıksız sürüyor. Projenin yavaş yavaş ortaya çıktığını, kısa süre içerisinde ise tüm inşaat çalışmalarının sonlanacağını söyleyebiliriz. Sayın Başkanımız Zeki Toçoğlu’ndan aldığımız talimatlar gereğince bu alandaki projelere yenilerini eklemek için de hazırlık çalışmaları başlattık. İnşallah şehrimiz için bu alanda da hayırlısı olacak” şeklinde konuştu.




Sakarya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön