26 / 04 / 2024

Sakarya Kocaali'de kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Sakarya Kocaali'de kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar şimdiye dek basında hiç yer almayan Kocaali Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili ilk kez konuştu. Acar, çalışmanın ilçe merkezinde istişareler sonucunda tespiti yapılacak bir adadan başlayacağını söyledi.



Yaklaşık bir ay önce Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü ile Kocaali Kentsel Dönüşüm Projesi konusunda çalışma başlatıldığını açıklayan Başkan Acar, çalışmanın ilçe merkezinde istişareler sonucunda tespiti yapılacak bir adadan başlayacağını söyledi. 


FİKİR ALIŞVERİŞİ


İstanbul Üsküdar'da yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi'nin önde gelen şirketlerinden olan Hergün Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkam Doktor Adnan Odabaş geçtiğimiz hafta içi Kocaali'ye geldi. Odabaş, Belediye Başkam Ahmet Acar, Ak Parti .İçe Başkam Basri Burak Ak, Belediye Meclis Üyeleri Resul Namaz, Yakup Ekşi ve Ak Parti İçe Yönetim Kurulu Üyesi Ersan Demir tarafından ağırlandı. Doktor Adnan Odabaş'ın ziyareti ile ilgili açıklamasını aldığımız Belediye Başkam Ahmet Acar Kocaali ilçe merkezinden başlaması planlanan kentsel dönüşüm çalışması ile ilgili fikir alışverişinde bulunulduğunu söyledi. 


ÖNEM TAŞIYOR


Başkan Ahmet Acar açıklamasında "Yaklaşık bir ay önce Çevre ve Şehircilik 1 Müdürlüğü ile Kocaali ilçe merkezinde, vatandaşlarımız ile istişare sonucunda belirleyeceğimiz bir noktadan başlamak üzere bir kentsel dönüşüm çalışması için görüşmelerimize başladık. Bu çalışma bizim için ciddi bir proje. 1çedeki çarpık yapılaşmanın bir bölümünün ıslah edilmesi ve ileride yapılacak olan çalışmalara örnek teşkil etmesi açısından önem taşıyor, stanbul Üsküdar'da kentsel dönüşüm çalışması yürüten Hergün Şirketler Gurubu'nun yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüten Doktor Adnan Odabaş ile bu konu hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Kendisi tecrübelerini bizimle paylaştı" 


İLÇE MERKEZİ 


"Sonuç itibari ile mücadelemiz Kocaali'yi çarpık yapılaşmadan uzak, altyapısı sağlam, ulaşım sorunu olmayan, daha yaşanılır, daha modern ve örnek bir ilçe haline getirmek. Bunun için bir yerden başlamamız lazım. Ve en uygun yer ilçenin merkezi. Bu kapsamda üzerindeki mülk sahiplerinin tamamı üe anlaştığımız bir adadan başlamak sureti ile Kocaali için kentsel dönüşümün startım vermiş olacağız. Ancak, burada vatandaş nzası çok önemli. Aksi takdirde projenin yarım kalması söz konusu. Konunun uzmanı Doktor Adnan Odabaş ile kentsel dönüşüm uygulamaları konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Kendisine teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verdi. 


Sakarya Halk Gazetesi


Geri Dön