29 / 03 / 2024

Sakarya Kocaali’nin altyapı sorunu çözülüyor!

Sakarya Kocaali’nin altyapı sorunu çözülüyor!

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş; "120 kilometrelik kanalizasyon hattının yaklaşık 90 kilometresinin imalatı tamamlandı. Kısa süre içerisinde de atıksu arıtma tesisinin yapımın başlıyoruz." dedi




Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından Kocaali’de başlatılan kanalizasyon inşaatı devam ediyor. Yaklaşık 43 milyonluk yatırımla ilçe için 120 kilometrelik kanalizasyon hattının projelendirildiğini belirten SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Yeni Büyükşehir Yasası’yla hizmet alanımıza dahil olan ilçelerimizde altyapı çalışmalarını hemen başlattık. Bu kapsamda Kocaali ilçemiz için de 120 kilometrelik kanalizasyon hattı projelendirmiştik. Ekiplerimiz yaklaşık 90 kilometrelik hattın imalatını tamamladı. İnşallah kısa süre içerisinde de kalan 30 kilometrelik hattın yapımını da tamamlayacağız" diye konuştu.


Kocaali’ye Atıksu Arıtma Tesisi

Altyapı yatırımları kapsamında projelendirilen, ilçenin atıksularını arıtacak tesisin yapımına da  kısa süre içerisinde başlanacağını açıklayan Rüstem Keleş, "Kocaali’de yürüttüğümüz altyapı çalışmaları kapsamında bir de atıksu arıtma tesisi inşa edeceğiz. Uzun yıllar ilçemizin hizmetinde olacak entegre altyapı sistemiyle atıksuda sorunu yaşanamayacak. Yatırımlarımızın tamamlanmasıyla ilçenin tüm atıksuları en ileri arıtma işleminin ardından doğal ortama deşarj edilecek. Bu sayede hem çevre kirliliğinin önüne geçilecek hem de ilçenin doğal güzelliklerinin korunmasına katkı sağlanacak" ifadelerini kullandı.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön