18 / 04 / 2024

Sakarya Pamukova'daki Romanlar TOKİ'den ev istedi!

Sakarya Pamukova'daki Romanlar TOKİ'den ev istedi!

Sakarya'nın Pamukova İlçesi'nde yaşayan Romanlar, yaşam koşullarının iyileştirilmesini isteyerek, TOKİ'nin kendileri için ev yapmasını istedi. Vatandaşlar TOKİ'nin bazı bölgelerde Roman vatandaşlar için evler yaptıklarını söyledi.



Sakarya'nın Pamukova İlçesi'nde yaşayan Romanlar, yaşam koşullarının iyileştirilmesini isteyerek, TOKİ'nin kendileri için ev yapmasını istedi. Pamukova'da Cumhuriyet, Elperek ve Yenice mahallelerinde derme çatma barakalarda ve gecekondularda yaklaşık 100 Roman aile yaşıyor. TOKİ'nin bazı bölgelerde Roman vatandaşlar için evler yaptıklarını söyleyen vatandaşlar, sağlıklı koşullarda yaşamak ve uygun fiyatlarla ev sahibi olmak için TOKİ'nin Pamukova'da da aynı projeyi uygulamasını istediler. 




Evrensel 



Bu haber Hürriyet Doğu Marmara'da şöyle yer aldı:



Pamukova'da yasayan Roman vatandaşlar yasam koşullarının iyileştirilmesini isteyerek, TOKl'nm kendi lerı lçm ev yapmasını talep ettiler Pamukova'da Cumhuriyet. Hperek ve Yenice mahallelerinde derme çatma barakalarda ve gecekondularda yaklaşık 100 Roman aile yasıyor. 

TOKI'nln bazı bölgelerde Roman vatandaşlar ıcın evler yaptıklarını söyleyen vatandaşlar, sağlıklı koşullarda yaşamak ve uygun fiyatlarla ev sahibi olmak idn TOKI'nln Pamukova'da da aynı projeyi uygulamasını istediler. Çoluk cocuk barakalarda sıcak soğuk demeden sağlıksız koşullarda yaşadıklarını İfade eden Romanlar, "Herkes gibi biz de evimiz olsun istiyoruz. Bıktık bu seklide yasamaktan. Çoluk cocugumuzla sokak aralarında dag eteklerinde kaldık Biz de insan gibi yaşamak istiyoruz. Bu seklide yasamak istemiyoruz Evlenen çocuklarımız derme çatma naylon, tenekeyle kapatılmış barakalarda yasıyor. Başbakanımızdan ve cumhurbaşkanımızdan sesimizi duymalarını istiyor, yardım bekliyoruz'' dediler. 


Hürriyet Doğu Marmara


Geri Dön