18 / 04 / 2024

Sakarya Sapanca ve Yenikent üniversiteye kavuşuyor!

Sakarya Sapanca ve Yenikent üniversiteye kavuşuyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Meslek Yüksek Okulu’nu Yenikent bölgesine taşıyacak olan projede devam eden çalışmaları inceledi.




Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Meslek Yüksek Okulu’nu Yenikent bölgesine taşıyacak olan projede devam eden çalışmaları inceledi. Başkan Toçoğlu’na Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Atilla Arkan ve Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan ve Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar da eşlik etti.


11 Bin Metrekarelik Okul

Hatırlanacağı üzere 1999 depreminden sonra Büyükşehir Belediyesi’ne devri gerçekleştirilen Camili bölgesindeki iki adet kalıcı iş yeri için proje geliştirilmiş, bu kapsamda MYO’nun bazı bölümlerinin bu bölgeye taşınması planlanmıştı. Proje aşamasının ilk gününden itibaren bu yeni yatırımda Büyükşehir-SAÜ işbirliği dikkat çekmiş, ortak akılla yeni eğitim projesine son şekli verilmişti. 11 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilecek bu yatırım için gerekli tadilat, bakım ve onarım işlemleri için ihale yapılmış, ardından ise çalışmalar derhal başlatılmıştı.


MYO’da İşlem Tamamlanıyor

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Üniversitesi işbirliğiyle şehrimize önemli bir eğitim yatırımı daha kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu proje için değerli rektörümüz ve diğer akademisyenlerimizle yaptığımız ön görüşmeleri çok kısa bir sürede sonlandırmıştık. Projeye ilk dakikadan itibaren birlikte nihai şeklini vermiştik. Şuan çalışmanın büyük bir kısmının sonlanmış olduğunu görüyoruz. İnşallah MYO’nun bazı bölümleri yeni eğitim ve öğretim döneminde burada hizmet verecek. Hayırlı olsun” diye konuştu.


Üniversitemiz Önemli Bir Paydaş

Toçoğlu, “Tabi bu proje şehrimizin eğitim göstergelerine katkı sunmasının yanında Yenikent bölgesinin sosyo-ekonomik açıdan daha da canlanmasında da kilit bir rol üstlenecek. Biz bunu çok önemsiyoruz. Yeni yerleşim birimimizin belediyeciliğin her bir kaleminde yıldızının parlamasının yanında eğitim ve diğer başlıklarda da yeni yatırımlarla buluşması bizi ayrıca memnun ediyor. Bu projeyle Yenikent’in cazibesinin artacağı da muhakkaktır. Bir parantezi de üniversitemiz için açmak istiyorum. Değerli rektörümüzün şahsında tüm üniversite yönetimine de projeye göstermiş oldukları ilgi ve destek için teşekkür ediyoruz. Üniversitemiz ne kadar önemli bir paydaş olduğunu bize bir kez daha gösterdi. İnşallah yeni çalışmalarda da birlikte olacağız” ifadelerini kullandı.


Eğitim Kalitesi Yükseliyor

Rektör Elmas, “MYO’nun bazı bölümlerini bildiğiniz gibi bu binaya taşıyacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu da ifade etti; inşallah bu çalışma her geçen gün gelişim trendini sürdüren eğitim kalitesi ve çeşitliliği açısından da şehrimize katma değerler sağlayacak. Üniversite olarak bizi heyecanlandıran bir proje olduğunu ifade etmeliyiz. Çalışmaların büyük bir bölümü tamamlanmış. İnşallah yeni eğitim öğretim yılında yurdun dört bir yanında gelen öğrencilerimiz için önemli bir eğitim kurumu olacak bu binayı kullanıma sunmuş olacağız. Değerli Başkanımız ve ekibine biz de teşekkür ediyoruz. Bu anlamda birlikte çalışmaya dönük olarak Sakarya Üniversitesi olarak elimizden gelen her ne olursa yapmaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.


Artık Son Rötuşlar

Projede gelinen son noktaya dair açıklamalarda bulunan Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar ise şunları söyledi; “11 bin metrekarelik alan üzerindeki çalışmalarımız devam ediyor. Kalıcı iş yerlerini büyük ölçüde eğitime hazır birer kurum haline getirdik. 2 blokta toplam 52 ofis, 33 sınıf ve 6 adet de bilgisayar laboratuarı, müdür ve müdür yardımcıları odaları, kafeterya, kütüphane ve çalışma odaları bu projede yer alacak. Dış cephede kaplama çalışmaları sonlandı. İnce işçilik konusunda ekiplerimizin çalışmaları sürüyor. Bundan sonraki adımımız ise çevre düzenlemesi ve aydınlatma konusunda olacak. Son rötuşların ardından projeyi Yenikent’e kazandırmış olacağız.”


Sapanca’ya Turizm Fakültesi

Günün devamında Sapanca’da inşası süren SAÜ Turizm Fakültesi’nde incelemelerde bulunan Başkan Toçoğlu ve Rektör Elmas’a Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer eşlik etti. Elmas projede devam eden sürece ilişkin şunları söyledi; “Turizm Fakültemizde şuan çalışmalar devam etmekte. Artık son işlemler yapılıyor. Bu projede 21 derslik, 400 kişilik gösteri merkezi, 2 adet cep sinema, 150 araç kapasiteli otopark ve yemekhane yer alıyor. Okul sıralarında montaj çalışmaları sürüyor. İnşallah bu fakültemizi yeni eğitim öğretim yılında hizmete alacağız.”



Sakarya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön