28 / 03 / 2024

Sakarya Serdivan Belediyesi'nde imar yönetmeliği semineri verildi!

Sakarya Serdivan Belediyesi'nde imar yönetmeliği semineri verildi!

Sakarya’da 1 Haziran 2013 tarihinde yürürlüğe giren Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile ilgili karşılaşılan sorunların çözümünü amaçlayan seminer, Serdivan Belediyesi Meclis Salonu’ nda gerçekleşti...




Serpan Belediyesi, Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği” seminerine ev sahipliği yaptı.


Sakarya’nın ilçe belediyeleri ile Büyükşehir Belediyesi arasında imar mevzuatında yaşanan yorum farklılıklarını ortadan kaldırmak ve 1 Haziran 2013 tarihinde yürürlüğe giren Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile ilgili karşılaşılan sorunların çözümünü amaçlayan seminer, Serpan Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti.


Sakarya’daki 10 ilçe belediye başkanlığının imar ve şehircilik müdürleri ile bu müdürlüklerin teknik personeline Serpan İmar ve Şehircilik Müdürü Halim Burucu, Serpan Belediyesi adına ev sahipliği yaptı. Son yönetmelik ile ilgili bazı belediyelerde yorum farklılığı olduğunu, bu amaçla da Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanlığı’ndan bilgilendirme toplantısı yapılması talebinde bulunduklarını ifade eden Burucu, talebin olumlu değerlendirildiğini ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Dairesi Başkanlığı’nca ilçe belediyelerinin ilgili birimlerine ‘Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’nin yanı sıra uygulamada karşılaşılan sorunların çözümüne yönelik seminer verildiğini söyledi.


Seminerde yönetmelik ile ilgili bilgilendirmede bulunan Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanlığı İmar Müdürü İmdat Yazar ise, “Yönetmelikle ilgili birçok arkadaşımızın bizlerden açıklama talebi oldu. Seminerle ilgili organizasyonu üstlenen Serpan Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde burada verimli bir çalışma gerçekleştirdik. Tüm arkadaşlarımız adına Serpan Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.


Sakarya 54 


Geri Dön