25 / 04 / 2024

Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği tarafından seminer verildi!

Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği tarafından seminer verildi!

Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Topluluğu tarafından "Mühendislik" semineri düzenlendi. SAÜ Kültür ve Kongre Mertcezl'nde gerçekleşen seminere konuşmacı olarak Ege Yapı İnşaat Şirketi Proje Yöneticisi Cengiz Özgüç katıldı.



Özgüç, İnşaat mühendisi adayı öğrencilere inşaat yönetimini ve tamel kalıp konularını anlattı. Öğrencilere ilerlemek istedikleri alanlarla İlgili yardımcı olacak bilgiler veren Özgüç, beton dökmenin çok önemli olduğunu ve ölçülü yapılması gerektiğini İfade etti. Ozgûç, öğrencilere beton yapımı konusunda uzmanlaşmak istenilen alanın mutlaka öğrenilmesi tavsiyesinde bulundu. Beton evler hakkında da bilgiler veren Özgüç, "Beton evler insan sağlığı için uygun değildir. İnsanın omuriliğinde bir elektrik var. 

Beton binalar buna zarar veriyor. Almanların yaptığı ahşap beton binalar var. Onlar bu evlerin kendi fikri olduğunu söylerler ama bu evler ilk olarak Sakarya'da yapılmıştır. Onlar restorasyon çalışmasıyla, İki çiçek böcekle bunu sahiplenmişler ama ilk yapılan yer Sakarya'dır" ifadelerini kullandı. 


MİMAR VE MÜHENDİS AYRI DÜŞÜNÜLEMEZ!

Ege Yapı İnşaat Şirketi Proje Yöneticisi Cengiz Özgüç. Satışehir projesi konusunda da bilgiler vererek, bu tür büyük projelerde önemli olanın ekip çalışması olduğunu belirtti. Özgüç, "Bizimle birlikte elektrik ve mokine mühendislerinin do payı çok büyüktür. 


Onlarla İyi goçinmeliyiz. Onların yapacağı ufak bir hata bizim de emeklerimizin boşa gitmesi demuktir Bu nedenle inşaat, elektrik ve makine mühendisi, hatta mimar, hep birlikte çalışır. Mimar ve mühendis ayrı düşünülomoz. Burada da mimarlık bölümünün açıldığını duydum. Çok iyi olmuş ama daha önceki öğrenciler çok şey kaybetmiş. Bir mimarı tanımadan o işi iyi yapamazsınız. 3u dönemde tanıyacaksınız kl ileride zorlanmayın" diye konuştu. 


Sakarya Adapostası


Geri Dön