19 / 04 / 2024

Sakarya Uzun Çarşı'da dönüşüm Mart'ta başlıyor!

Sakarya Uzun Çarşı'da dönüşüm Mart'ta başlıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Uzun Çarşı Derneği Başkanı Murat Uslu ve beraberindeki heyeti Büyükşehir’de ağırladı. Görüşmede tarihi adada başlatılacak dönüşüm çalışmasının ayrıntıları ele alındı.



Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Uzun Çarşı Derneği Başkanı Murat Uslu ve beraberindeki heyeti Büyükşehir’de ağırladı.


Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İbrahim Pehlivan, Genel Sekreter Yardımcıları Ayhan Kardan ve Zafer Poyraz, Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar ve diğer bürokratların yer aldığı görüşmede tarihi adada başlatılacak dönüşüm çalışmasının ayrıntıları ele alındı. Kısa süre önce Uzun Çarşı Yenileme Projesi’nde ihaleyi kazanan yüklenici firma yetkilileri ile bir araya gelen Toçoğlu, dönüşümde gelinen son noktayı bölge esnafı ile bir araya gelecekleri toplantıda ele alacaklarını kaydetmişti.


Gerçekleştirilen görüşme sonrası değerlendirmelerini paylaşan Başkan Toçoğlu, “Hatırlanacağı üzere Uzun Çarşı Yenileme Projemizde ihaleyi kazanan yüklenici firma yetkilileri ile kısa süre önce bir araya gelmiş, yol haritamızı belirlemiştik. Firma yetkililerine de projenin süresinin en büyük hassasiyetlerimiz arasında yer aldığını, güvenlik konusunda da gereken ne varsa yapılması gerektiğini ifade etmiştik. Bu konuda karşılıklı mutabakata dayalı bir toplantımız olmuştu. Bugün de bölge esnafımızla hem önceki görüşmeden sonra aldığımız mesafe hem de projede izleyeceğimiz yol ile ilgili istişareler gerçekleştirdik. Esnafımızın görüşlerini aldık” diye konuştu.


Proje üzerinde detaylı bir çalışma yaptıklarını kaydeden Toçoğlu, “’Tarihi adada yer alan tüm binaların mevcut durumu nedir?’ ve ‘proje tamamlandıktan sonra bu binalar nasıl bir görünüm kazanacaklar?’ bu ayrımın cevabını ayrıntılı sunumumuzda bir kez daha görme fırsatı bulduk. Esnafımızla yaptığımız görüşmelerde Uzun Çarşı’daki dönüşümün Mart ayında başlaması fikri öne çıktı. Bölge esnafı ile istişarelerimiz sürüyor. Dönüşüm projelerinde alanında otorite kabul edilen çok değerli bir ismi, Sinan Genim’i, projeye dahil ettik. Her türlü tedbirin alındığını, yayaların zarar görmemesi adına maksimum bir çalışma disiplini izleneceğini esnaf arkadaşlarımıza ilettim” dedi.


Uzun Çarşı Yenileme Projesi’ni şehrin prestiji açısından çok önemli bulduklarını da aktaran Başkan Zeki Toçoğlu, “Bugün esnaf arkadaşlarımız ile projeyi hangi adadan başlatacağımıza da karar verdik. Uzun Çarşı’daki dönüşüm kuzeyden (Ağa Camii yönü) başlatılacak. Bu konuda esnafımızla ortak bir kanaat geliştirdik. Uzun Çarşı için gerçekten en güzelini hedefliyoruz. Çalışmalarda kullanacağımız tüm malzeme 1. sınıf ve en kaliteli malzeme olacak. Uzun Çarşı’daki dönüşümün bir fırsat olduğunu biliyoruz. İnşallah bu fırsatı bölge esnafımızla birlikte şehrimiz için olumlu bir sonuç haline getireceğiz. Biz mümkün olan en kısa zamanda çalışmaları başlatmak üzere hazır bir şekilde beklemekteyiz. Kat konusunda Anıtlar Kurulu’ndan onay gelir gelmez çalışmaları başlatacağız. Bugün esnaf arkadaşlarımızla son bir değerlendirme yaptık. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Çözüm odaklı bir çalışma içerisinde olduk, olmaya da devam ediyoruz. Zeminde yer alacak motiflerden aydınlatma sisteminin ayrıntılarına kadar her bir adımı esnafımızla birlikte attık. Bölge esnafının mağdur edilmeyeceği bir çalışmayı şehrimize kazandıracağız. Sakarya için inşallah hayırlısı olacak” ifadelerini kullandı.


Uzun Çarşı Derneği Başkanı Murat Uslu ise yaptığı açıklamada, “Uzun Çarşı’da hizmet sunan esnaflar olarak tek isteğimiz çarşımızın daha güzel bir yer olmasını sağlamaktı. Bu amaçla değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu ile görüştük, kendilerinden destek istedik. İlk günden bu yana Sayın Başkanımızın desteğini gördük. Biz projenin tamamlanmasıyla herkesin duasını alacakları inancını taşıyoruz. Dönüşüm tamamlandıktan sonra bölgeyi korumak konusunda bizlere büyük sorumluluk düşüyor. Çalışmanın nesiller ötesine ulaşması en büyük arzumuz. Biz de bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapacağız. İnşallah esnafından vatandaşına herkes çok mutlu olacak” dedi.


Hürriyet


Geri Dön