19 / 04 / 2024

Muzaffer Kabacan, Sakarya Yeni Hal Kompleksi'ni değerlendirdi!

Muzaffer Kabacan, Sakarya Yeni Hal Kompleksi'ni değerlendirdi!

Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı Muzaffer Kabacan, ‘Yeni Sebze ve Meyve Hal’ ihalesinin, ilimiz tarım ürünlerinin pazarlanması için tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirterek, “Artık daha fazla sebze-meyve ihraç edebileceğiz” dedi.



‘YÜZ GÜLDÜRECEK’

Başkan Muzaffer Kabacan, ilimizin uzun yıllardır yeni bir sebze ve meyve hali ihtiyacı içinde olduğunu hatırlatarak, “Büyükşehir Belediyesi Yeni Sebze ve Meyve Hal ihalesi, ilimiz tarım ürünlerinin pazarlanması için tarihi bir dönüm noktasıdır, tarihi bir andır. İlimize yeni halin vereceği katkı, esnaflarımızın, tarımla uğraşan çiftçilerimizin de yüzünü güldürecektir” ifadelerini kullandı.

‘BÖLGE HALİ OLACAK’

“Yeni hal ile birlikte artık daha fazla sebze-meyveyi il dışına, hatta yurt dışına ihraç edebileceğiz” diyen Başkan Kabacan, “Yeni hal binası Arifiye-Kirazca Mahallesinde, 96 dönümlük araziye inşa edilecek. Otoban üzerinde olması ve yapılacak olan yeni halin, aslında bir bölge hali olması nedeniyle sadece ilimize değil, çevre illere de direk olumlu etkisi olacak” diye konuştu.

‘PAZARLAMA ARTACAK’

Yeni halin ilimiz ekonomisine direk katkı sağlarken, trafiği de aksatmayacak bir konumda olacağını söyleyen Başkan Kabacan, “80 dükkanın 60’ı, şu anda mevcut bulunan hal esnafımıza ayrılacak, 16 tane işyerimiz patatesçi esnafımıza, 4 tane dükkan ise kooperatiflere ayrılacak. Artık sebzelerimizi, ayvamızı, üzümümüzü, elmamızı daha kolay pazarlayacağız” dedi.

‘ÇOK DOĞRU YERDE’

Başkan Kabacan sözlerine şöyle devam etti, “Biz esnaflar olarak bu projenin sonuna kadar arkasındayız, hem esnafımızın, hem ilimizin ekonomisine katkı sağlayacak bu projenin yanındayız. Özellikle yeri bazı tartışmalara neden olmuş olsa da bizce son derece doğru bir yerde inşa edilecek. Ülkemize, ilimize, esnafımıza ve şehrimize hayırlı olsun. Emeği geçenlere de teşekkür ederiz.”


Yeni Sakarya


Geri Dön