28 / 03 / 2024

Sakarya'da 1 milyon 218 bin TL'ye satılık benzin istasyonu!

Sakarya'da 1 milyon 218 bin TL'ye satılık benzin istasyonu!

Sakarya İcra Müdürlüğü, Sakarya İli, Erenler ilçesinde bulunan benzin istasyonu ve tarlayı satıyor. Toplam bedeli 1 milyon 218 bin TL olan benzin istasyonunun ihalesi 17 Haziran 2011 günü saat 14:50 -15:00 arası Sakarya Adliyesi İcra Daireleri Mezat Salon



Sakarya'da icradan açıkartırma ilanı şu şekilde;

T.C. SAKARYA / MERKEZ 2. İCRA MÜDÜRLÜÄžÜ TAşžINMAZIN AçIK ARTIRMA İLANI

Dosya NO.-2009/5863

1- Tapu Kaydı : Tapuda Sakarya İli, Erenler ilçesi, Tepetarla mevkiinde kain tapunun 2/21 pafta 9211 parselde kayıtlı kayden kargir benzin istasyonu ve tarla vasıflı taşınmazdan ibarettir. Sözkonusu parsel üzerinde tapuda kayıtlı olduğu üzere akaryakıt istasyonu ve binalar mevcuttur. Parsel yüzölçümü 2.248,30 m2 dir

Hali Hazır Durumu : Taşınmaz şehir merkezinden D 100 karayoluna çıkış güzergahı olan Erenler yeni Sakarya caddesi arteli üzerinde yeni karasu'yolu kavşağına yaklaşık 300-350 mt mesafede sol tarafında yer almaktadır Sakarya caddesine cepheli Adapazarı şehir merkezine 2-2,5 km mesafelidir Etrafı yapılmış olup çevresinde genellikle küçük sanayi işyerleri mevcuttur Atatürk sanayi sitesi - toptancılar çarşısı - Emniyet müdürlüğü - marangozlar sanayi sitesi - ada alışveriş merkezi gibi tesisler yakınında yer almakta olup Ulaşım imkanları çok iyidir yol su  elektrik kanalizasyon haberleşme gibi tüm altyapı ve belediye hizmetlerinden faydalanmaktadır. Mevcut imar planına göre akaryakıt istasyonu alanında kalmaktadır Parselin doğu tarafında ince bir kısım 7,00 mt lik imar yoluna isabet etmektedir. Sayılan bu özelliklerin yanı sıra mevkii konum arazi yapısı geometrik şekli yakın çevresinde bu tip taşınmazlara olan talep durumu beton saha vs gibi hususlar gözününe alındığında parselin zemindeğeri 1.124.150,00 TL dir Parsel üzerinde yer alan yapılardan ilki yıkama yağlama binasıdır betonarma karkas olarak tek katlı inşa edilmiştir. Üç açıklıklıdır iki gözünde yıkama yağlam abir gözü ofis olarak kullanılmaktadır. Zeminleri mozaiktir üzerinde çatısı olmayıp teras halindedir ön cepheleri açıktır duvarları sıvalı ve boyalıdır yapı yaklaşık 30-35 yıllıktır. Yapı bayındırlık ve iskan bakanlığının B grubu yapılar sınıfına girmekte olup binanı değeri 30.798,56 TL dir. Parsel üzerindeki diğer yapı ise yaklaşık 30-35 yıl önce tek katlı betonarma karkas olarak inşa edilmiş olup ikinci katı 5-6 sene önce ilave olarak yapılmıştır dış cepheleri sıvalı boyalı çatısı ahşap olup kiremit örtülüdür. Dış doğramalar pvc alüminyum doğrama olup ısı camlıdır binanın alt katında benzin istasyonu ofisi market lavabo mescit bulunmaktadır alt kat zeminleri seramik kaplı camekanları alüminyum doğramadır iç tavan ve duvarlar sıvalı ve boyalıdır yapı girintili bir şekilde inşa edilmiştir. Bu durumda ikinci binanın değeri 63.972,60 TL dir.

İmar Durumu : Mevcut imar Planlarına göre Akaryakıt İstasyonu alanında kalmaktadır. Muhammen Bedeli: 1.218.921,16 TL     Satış Saati: 14:50 -15:00 Arası

Satış şžartları:

1-  Satış 17.06.2011 günü yukarıda belirtilen saatler arasında Sakarya Adliyesi İcra Daireleri Mezat Salonu adresinde açık artırma suretiyle yapılacaktır.Bu artırmada tahmin edilen değerin %60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış ve paylaştırma giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedele alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartiyle 27.06.2011 günü Sakarya Adliyesi İcra Daireleri Mezat Salonu adresinde yukarıda belirtilen saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. şžu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40 mı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-  Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20'si nispetinde Türk Lirası peşin para veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tapu alım harcı, damga vergisi ile K.D.V. alıcıya aittir. Birikmiş vergiler ve tellaliye ücreti satış bedelinden ödenir.

3-  İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaktır.

4-  İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-  şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-  Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

İş bu ilan tebligat yapılamayan ilgililere tebligat yerine kaim olmak üzere ilan olunur. 22.04.2011 (İİK m.126) (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


Münevver Danış/Emlakkulisi.com


Geri Dön