18 / 04 / 2024

Sakarya'da 11 mahallede altyapı çalışması başlayacak!

Sakarya'da 11 mahallede altyapı çalışması başlayacak!

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sapanca Üst Mahalleleri için müjdeyi verdi: "Akçay Barajı ile entegre olacak 63 kilometrelik içmesuyu hattında çalışmalar başlıyor.''



Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüslem Keleş, Sapanca "da görev yapaıı muhtarlarla bir araya geldi. Planlama ve Yalının Dairesi Başkanı Mustafa I irat ile Sapanca Muhtarlar Derneği Başkanı Tolunay Kösemenin de hazır bulunduğu toplantıda açıklamalarda bulunan Rüstem Keleş. Sapanca ilçesinin içmesuyu geleceği garanti altına almak için yatırımların aratarak devam ettiğini belirtti. Rüstem Keleş, "Sapanca ilçemizde geçtiğimiz dönem Muradiye ve Kurtköy İçmesu yu Antrna lesislerini devreye almışlık, Hamdolsun bu donemde de Sapanca ilçemizin yüksek kesimlerinde kalan mahallelerimiz için yeni yatırımlarımızı hayata geçiriyoruz. Bölge için Akçay Barajı ile entegre bir içmesuyu ağı oluşturuyoruz. Bu kapsamında. Ünlüce, Kuruçeşme, Şükriye, Balkaya. Memnuniye, İlmiye ve Fevziye Mahalleleri için yaklaşık 63 kilometrelik içmesuyu hatlı inşa edeceğiz. Projemizin ihalesi yapıldı. çalışmalara kısa süre içerisinde başlıyoruz" diye konuştu. 



ARITMA TESİSİ GELİYOR 

Bölge için inşa edilecek İçmesuyu Arıtma Tesisi nin proje çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu ve kısa süre içerisinde ihaleye çıkılacağını da belirten Rüstem Keleş, "Sapanca'mıza yeni bir içme suyu arıtma tesisi daha kazandırıyoruz. Memnuniye'de inşa edilecek yeni arıtma tesisi ile bölgedeki mahallelerin içmesuyu geleceğini garanti altına almış olacağız. Zaman zaman yaşanan bulanıklık ve su yetersizliği sonınuııa kesin çözüm getirmiş olacağız" dedi. 11 Mahalle için altyapı müjdesi de veren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Bölgeye içmesu yu yatırımlarımızın yanı sıra önemli kanalizasyon yatırımı da yapılacak. 11 mahallemizde sağlam altyapıyla buluşacak. 



Ekiplerimiz bölgede gerekli çalışmaları yapıyor. İnşallah proje çalışmalarını da kısa süre içerisinde tamamlayarak hemen ihaleye çıkacağız. Bu yatırımımızla da bölgedeki kanalizasyon problemine kesin çözüm getirmiş olacağız. Yeni yatırımlarımızın bölge için hayırlı olma sini diliyorum" ifadelerini kullandı.



Yeni Sakarya


Geri Dön