18 / 04 / 2024

Sakarya'da 2 daire fiyatına koltuk takımı satılıyor!

Sakarya'da 2 daire fiyatına koltuk takımı satılıyor!

Sakarya'da bir mobilya ustası, oyma motifli koltuk takımını 150 bin TL'den satışa çıkardı



Sakarya'da bir mobilya ustası, 3 mobilya ustasıyla 18 ayda tamamladığı oyma motifli koltuk takımını, kentte 2 daire fiyatına karşılık gelen 150 bin TL'den satışa çıkardı.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde sipariş üzerine üretim yapan mobilya ustası Hakkı İmat, Osmanlı geleneğinden miras kalan oymacılık sanatını yaşatmak amacıyla 3 arkadaşıyla 18 ay süren çalışma sonunda oyma çiçek motifli, 2 tekli ve 1 üçlü koltuk ile sehpadan oluşan koltuk takımı üretti.

150 bin TL'den satışa çıkarılan koltuk takımına yakın bir bedel ödenerek Adapazarı kent merkezinden ve yeni yerleşim bölgesi Korucuk Mahallesi'nden 3 oda 1 salon olmak üzere 2 daire satın alınabiliyor. Kent merkezinde 3 oda bir salon dairenin fiyatı, bulunduğu binanın yüksekliğine göre 60 ile 120 bin TL arasında değişiyor.

Hakkı İmat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 40 yıl önce mobilya sektöründe çalışmaya başladığını, birkaç yıl önce İstanbul'da restorasyonunda görev aldığı Yıldız Sarayı ve Adile Sultan Kasrı'ndaki mobilyalardan esinlenerek tamamen el işi koltuk takımı üretmeye karar verdiğini belirtti.

Osmanlı döneminden kalan oymacılık sanatını mobilyalarda yaşatmak istediğini kaydeden İmat, şöyle konuştu:

"Oymacılık sanatı ortadan kalkıyor, ürünlerimizle oymacılık sanatını yeniden canlandıracağız. Osmanlı yapmış, torunları neden yapmasın? Gürcü arkadaşımdan ilham alarak bu işi yaptım, motif çizimlerini ona yaptırdım. Bu eserde 3 usta ve 1 çırak olmak üzere 4 kişi 1,5 yıl boyunca çalıştı. Güzel bir ürün oldu. Üründe sert olduğu için erkek ıhlamur ağacını tercih ettik. Uzun yıllar dayanır, en az 100 yıl ömür biçiyorum. Ihlamur ağacını güvelere karşı ilaçladık. Uzun bir uğraş verdik. Maaş olarak düşünüldüğünde 18 ayda 4 kişinin ücreti 72 maaş ediyor. Ürüne 150 bin TL değer biçtik ve mobilyaya sadece işçilik ücretini yansıttık."

Halkın ilgisini çekmek ve oymacılık sanatının güzelliklerini göstermek amacıyla ürünü Hendek Ticaret Merkezinde sergilediklerini ifade eden İmat, ürünün fiyatını duyan kişilerin uzak köy ve beldelerden görmeye geldiğini söyledi.

Ürüne kumaş döşeme işlemine geçilmeden önce bir müşterinin 125 bin TL değer biçtiğini kaydeden İmat, "Müşterisini bekliyoruz, inşallah elimizin emeğini alacağız. Ürünün satılması konusunda tereddüdümüz yok. Telefonla görüştük ve 'Sergiden kaldırmayın, geleceğiz' dediler. Sergi sona eriyordu, onun için tarihini uzattık" dedi.
AA


Geri Dön