25 / 04 / 2024

Sakarya'da 2 milyon TL'ye ahşap ev! İcradan!

Sakarya'da 2 milyon TL'ye ahşap ev! İcradan!

Sakarya İcra Dairesi, Sarıyer ilçesi, Yenimahalle, Karakütük Mevkii, 101 pafta. 752  ada 7 parsel sayılı ahşap ev nitelikli konutu satıyor. Toplam bedeli 2 milyon TL olarak belirlenen ahşap evin ihalesi 11 Temmuz 2011 günü saat 10.30 - 11.00 arasında Saka



Sakarya İcra Dairesi tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. SARIYER İCRA DAİRESİ'NDEN GAYRİMENKUL AçIK ARTIRMA İLANI


Dosya No: 2010-512 TALİMAT

Satılmasına karar verilen gayri menkulün cinsi, kıymeti, adedi, evsafı:

TAPU KAYDI : SARIYER İLçESİ, YENİMAHALLE, KARAKÜTÜK MEVKİİ, 101 PAFTA.752 ADA 7 PARSEL

SAYILI 67,38 M2 MİKTARLI AHşžAP EV NİTELİKLİ TAşžINMAZIN TAMAMI

BEYANLAR: 1-3, Nevi Grup olarak belirlenen yalılar korunması Gerekli Yalılardan sayıldığı Kurulun 10.10.1970 T. 5595
Sayılı Genel Yalılardandır. Evrak Kütük Kartonunda 18.5.1978 ile II. Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığıdır
21.09.2006 Sayı 3531 beyanları mevcuttur.

İMAR DURUMU : 01.02.2010 gün ve Tn:2544689 sayılı Büyükşehir Belediyesi BOĞAZİçİ İMAR MÜDÜRLÜĞÜ
yazısında; 'İstanbul ili, Sarıyer İlçesi, Yenimahalle Mahallesi,101 Pafta,752 Ada, 7 Parsel sayılı yer, 22.07.1983 onanlı,
1/1000 ölçekli Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi Uygulama İmar Planında Sahil şžeridinde, küçük bir kısmı da Yol'da kalmakta
olup, parselde 2.grup tescilli Korunması Gerekli Kültür Varlığı mevcuttur. Kültür Ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek
Kurulu İlke Kararları doğrultusunda Kültür Ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunca karar alınarak uygulama yapılacaktır.
Onaylı planda işli ve yerinde mevcut olan, yıkılmış veya yıkılarak yapılmasında sakınca olmadığına dair Kurulca karar alınan
Taşınmaz Kültür Varlığı uygulamalarında, restore edilen binanın taban alanı mevcut binanın taban alanını, yüksekliği mevcut binanın yüksekliğini geçmemek, kontur ve gabarisini değiştirmemek, kat adedi ve bağımsız bölüm artışı yapmamak kaydıyla uygulama yapılacaktır. Ancak; bağımsız bölüm sayısı için bu plan notu hükmünün onayından önce Koruma Kurulu tarafından onaylanan projeler esas alınarak uygulama yapılacaktır. Sahil şžeridindeki Taşınmaz Kültür Varlıkları kamuya açık kullanışlara tahsis edilebileceği gibi konut olarak da kullanılabilir. Diğer hususlarda plan hükümlerine uyulacaktır, 'denilmektedir

MAHALLİ DURUMU : 7 Parsel sayılı yerde bulunan, 67.38m2 alanlı parsel üzerine, 'Kısmi Bodrum + Zemin + 3 Normal
Kat + çatı Arası' şeklinde inşa edilen ve tek bağımsız bölüm olarak kullanılan bina inşaat kalitesi olarak ' I. Sınıf İnşaat
niteliğindeki taşınmazın, fiili olarak Sarıyer Merkez - Rumeli Kavak Mahallesi bağlantısını sağlayan Kara kütük Caddesi
üzerinde, deniz tarafında Deniz Astsubay Orduevinin birkaç parsel gerisinde yer aldığı tespit edilmiştir.
Dava konusu taşınmaz Sarıyer, Yenimahalle Mahallesi, Karakütük Caddesinden bakıldığında; 1. + 2. + 3. normal kat olmak üzere toplam 3 kat, deniz tarafından bakıldığında ise kısmen açığa çıkan bodrum kat + zemin kat + 3 normal kat olmak üzere toplam 5 kattan oluşmakta. Projesinde, 3 bağımsız bölüm olarak onaylanan bina, ilgililerinin ifadesine göre, tek bağımsız bölüm olarak kullanılmaktadır.

Parselin arka cephesinin (deniz cephesi) önünde, kamuya ait parseller yer almakta olup, bu parseller Sarıyer Belediyesince, park ve çocuk oyun alanı olarak düzenlenmiştir. Park ve çocuk oyun alanı halk tarafından pek bilinmemekte ve binaların bahçesi zannedildiğinden adeta sadece orada oturanlara aittir. Bu park nedeniyle parkın gerisinde yer alan binalar önünde geniş park ve rıhtımı olan yalılar olarak algılanmaktadır. Binanın iki ayrı cepheden (Karakütük caddesi ve deniz cephesinden) giriş kapısı bulunmaktadır. Kısmi bodrum katta zemin kattan inilen merdiven, sığınak ve 3 adet kömürlük bulunmaktadır. Zemin katta; Deniz cephesindeki yoldan giriş kapısı ile girildiğinde salon ve hol, holden dahili merdiven ile 1. kattaki mutfağa çıkılmaktadır. 1. normal katta binanın Karakütük caddesinden ana girişi ve ana merdiven ile zemin katla bağlantılı dubleks olarak kullanılan daire bulunmaktadır. 1. normal katta ; ana merdiven, zeminle bağlantılı mutfak, banyo+wc, hol ve deniz cephesinde 2.20lik cumbası bulunan bir oda yer almaktadır. 2. Normal katta ; ana merdiven, arka cephede (Karakütük caddesi) yarım altıgen şeklinde cumbası olan salon, giriş antresi, banyo+wc, deniz cephesinde mutfak ve 1. normal katla aynı kontürde cumbası olan yatak odası bulunmaktadır, 3. normal katta ise ; ana merdiven, arka cephede .(Karakütük caddesi) salon, hol, banyo+wc, deniz cephesinde mutfak, yatak odası ve mutfak ile yatak odasından çıkılan tüm cephe boyunca deniz manzaralı deniz cephesinİm eninde balkon yer almaktadır. Binaya ait fotoğraflar incelendiğinde ise son katla ile bağlantılı çatı arası düzenlendiği ve deniz cephesinde çatı arası balkonu olduğu görülmektedir. Bina inşaat alanı; Bodrum kat: 39.24 m2, Zemin kat: 59.80 m2, 1 .normal kat :62.20 m2,2.normal kat: 65.35 m2, 3.normal kat: 64.40 m2, Toplam : 290.99 m2 Yapının yüksekliği; arazinin eğiminden yararlanılarak projesinde; Karakütük Caddesinde: 13.10 mt, Deniz Cephesinde: 19.90 mt olarak onaylanmıştır.Ana caddedeki (Karakütük) giriş kapısının önünde ve deniz cephesinde binanın çok küçük birer bahçesi mevcut olup bahçe kapıları, bahçe çiti ve balkon korkulukları ferforjedir. Ayrıca zemin kat pencerelerinde ferforje parmaklıklar bulunmaktadır. Bina cephesi kahverengi ahşap yalı kaplamasıdır.Binanın tüm pencere doğramaları ahşaptandır.Bina klimalıdır.Binanıtı bakımlı olduğu ve kaliteli malzeme ile inşa edildiği anlaşılmaktadır. Detaylı diğer tüm bilgiler ve yerin mahallen çekilmiş fotoğrafları satış dosyasındadır

KIYMETİ: 16.02.2010 tarihinde 2.000.000,00 (iki Milyon ) TL. kıymet takdir edilmiştir.

SATIşž şžARTLARI:


1-  Satış 11 TEMMUZ 2011 günü saat 10.30 - 11.00 arasında SARIYER İCRA DAİRESİNDE açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60' ı ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacaklarının mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmaz ise en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile 21 TEMMUZ 2011 günü saat 10.30 - 11.00 arası SARIYER İCRA DAİRESİNDE ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilmemiş ise gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. şžu kadar ki; artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmaz ise satış talebi düşecektir.

2-  Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20 i nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu veya bu miktar karşılığında döviz veya milli bir bankanın teyidi yapılmış bloke çek'ini vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. İhale pulu, tapu alım harç, tahliye ve masrafları, KDV. Alıcıya ait olacaktır. Tellaliye resmi, birikmiş vergilet, tapu satım harcı satış bedelinden ödenir.

3-  İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir) bu gayri menkul üzerindeki haklan hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklarını tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4.- Taşınmazı satın alanlar, ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydıyla, ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile, satış bedelini derhal veya İİK. 130 ncu maddeye göre verilen süre içinde nakden ödemek zorundadır.

5-  Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse müddetinde parayı vermezse ihale karan kaldırılarak İİK. 133 ncü maddesine göre kendisinden evvel en yüksek teklifte bulunan kim ise arz etmiş olduğu bedelle almaya razı olursa ona, razı olmaz veya bulunmazsa hemen artırmaya çıkarılır. Bu arttırma ilgililere tebliğ edilmeyip yalnızca satıştan en az yedi gün önce yapılacak ilanla yetinilir. Bu arttırmada teklifin İİK. 129 ncu maddedeki hükümleri uyması şartıyla taşınmaz en çok artırana ihale edilir. İhalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedelle son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen sorumludur. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme gerek kalmaksızın İcra Müdürlüğünce tahsil olunur.

6-  İİK. 127 maddesi gereğince, işbu satış ilanı, tapuda adresi bulunmayan ve tebligat yapılamayan ilgililere ilanen tebliğ yerine kaim olacaktır.

7-  şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilecektir.

8-  Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve DOSYA münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukanda yazılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

 


Münevver Danış/Emlakkulisi.com


Geri Dön