24 / 04 / 2024

Sakarya'da 2016 altyapı ve içmesuyunda yatırım yılı olacak!

Sakarya'da 2016 altyapı ve içmesuyunda yatırım yılı olacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “2009 – 2015 yılları arasında 400 milyonluk yatırımı hayata geçirdik. İçmesuyu arıtma tesisleri, kanalizasyon ve içmesuyu hatları inşa ettik" dedi




Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Şaban Dişli, Prof. Dr. Mustafa İsen, Ali İhsan Yavuz ve Recep Uncuoğlu ile bir araya geldi. SASKİ Göl Tesisleri’nde gerçekleşen görüşmede AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan, SASKİ Genel Müdür Yardımcısı Atilla Toprak ve SASKİ Bürokratları da yer aldı.


İçmesuyumuz Dünya Standartları Üzerinde

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş’in devam eden ve planlanan yatırımlar ile ilgili bilgiler vermesinin ardından konuşan Başkan Toçoğlu, “Milletvekillerimize tamamlanmış, devam eden ve planlanan yatırımlarımız ile ilgili bilgiler vermek için bir araya geldik. Yeni Büyükşehir Yasası ile altyapı ve üstyapıda hizmet sınırlarımız genişledi. Tüm ilçelerimizde kanalizasyon, içmesuyu, atıksu ve yağmursuyu alanında çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca Sapanca Gölü hiçbir şekilde taviz vermeden korunuyor. Gölümüzün içmesuyu kalitesi dünya standartların üzerinde. Farklı bölgelere inşa ettiğimiz içmesuyu arıtma tesisleri ile hemşerilerimizin musluklarına daha kaliteli ve temiz su ulaştırıyoruz” diye konuştu.


15 Milyonluk Enerji Ürettik

Başkan Toçoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü, “Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek ADASU HES’i inşa ettik. 2013 yılında devreye aldığımız hidroelektrik santralimizde şuana kadar 15 milyon liralık enerji ürettik. Sakarya kendi enerjisini üreten bir şehir oldu. Ayrıca 2009 – 2015 yılları arasında 400 milyonluk yatırım hayata geçirdik. İçmesuyu arıtma tesisleri, kanalizasyon ve içmesuyu hatları inşa ettik. Şehrimizin altyapısını baştan aşağıya yeniliyoruz. Şuanda devam eden yatırımlarımızın değeri 300 milyon liradır.  2016 yılı içinde başlayacak yatırımlarımızın toplam maliyeti ise 350 milyon değerinde. 2016 – 2023 yılları arası ise şehrin altyapısına toplamda 1,3 milyar yatırım yapacağız. 2016 yılı altyapı ve içmesuyunda yatırım yılı olacak.”


Atıksu Sorunu Kalmayacak

“Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçireceğimiz yatırımlar ile şehrimizde atıksu ve içmesuyu sorunu kalmayacak. Akçay Barajı’nda çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah Akçay Barajı’nın yapımı tamamlandığında Sapanca Gölü’ne ciddi bir alternatif kaynak oluşturmuş olacağız. Ayrıca baraj üzerinde 3 hidroelektrik santrali inşa ederek, enerji üretim kapasitemizi iki katına çıkaracağız. Atıksu çalışmalarımız kapsamında Karasu, Kocaali ve Geyve’de inşa ettiğimiz Atıksu Arıtma Tesisleri inşa çalışmalarımız da tüm hızıyla sürüyor. İnşallah Karasu ve Gevye Atıksu Arıtma Tesislerini devreye alacağız. Kısa süre içerisinde ise Taraklı ilçemize bir atıksu arıtma tesisi kazandıracağız.”


İçmesuyuna Güvence

“İçmesuyu konusunda da önemli yatırımları hayata geçiriyoruz. Sapanca muhtelif yerler içmesuyu hattı çalışmalarımızı tamamladık. Pamukova’da 80 kilometrelik içmesuyu hattı inşa çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Yaklaşık 10 milyonluk yatırım ile Akyazı Kuzuluk mahallesine 80 kilometre uzunluğunda içmesuyu hattı inşa ediyoruz. Ayrıca şehrimizin muhtelif yerlerine son derece modern içmesuyu depoları kazandırıyoruz. Karasu ve Kocaali’nin içmesuyunu güvence altına alacak Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde de çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.”


İhtiyacı Karşılayamayan Hatlar Yenileniyor

“Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin hasar gören ve ihtiyacı karşılamayan içmesuyu hatlarını yeniliyoruz. Bu kapsamda Erenler ve Serpan ilçelerimizde yaklaşık 100 milyonluk yatırım ile 500 kilometrelik içmesuyu hattını yenileceğiz. Projelerimizin ihalesi tamamlandı. İnşallah kısa süre içerisinde ilk kazmayı vuracağız. Proje ile ilçelerimizde eskiyen hatlardan kaynaklı su kayıplarının önüne geçmiş olacağız.  Karasu’nun içmesuyunu güvence altına alacak 424 kilometrelik içmesuyu hattı yapım işinin de ihalesi gerçekleşti.  Ayrıca Kaynarca’ya bağlı 41 mahalleye 45 kilometrelik içmesuyu hattı inşa edilerek, Kaynarca’nın tüm mahalleleri birinci sınıf içmesuyuna kavuşturulacak.”


Asfalt Çalışmasına Başlayacağız

“2016 yılı içerisinde şehrimiz için çok önemli projeleri hayata geçireceğiz. Kuzeyin içmesuyunu garanti altına alacak Çamdağı Barajı projemiz tamamlanmak üzere. Zemin etütleri tamamlandı. Ferizli, Söğütlü ilçelerimize 120 kilometrelik kanalizasyon hattı inşa edeceğiz. 20 Nisan Çarşamba günü bu projemizin ihalesine çıkıyoruz.  İlçelerimize inşa edilecek kanalizasyon hatları ile Ferizli ve Söğütlü’nün atıksuları Karaman Atıksu Arıtma Tesisi’ne ulaşacak. Karapürçek ilçemizde atıksu sorununu kesin çözüme kavuşturacak 46 kilometrelik kanalizasyon hattı inşa edeceğiz. Altyapı çalışması tamamlanan bölgelerimizde derhal asfalt çalışmalarımıza başlayacağız.”


Şehre Hizmet Vurgusu

Toplantı ile ilgili değerlendirmelerini paylaşan AK Parti Sakarya Milletvekilleri ise birlik ve beraberlik vurgusunda bulundular. Ortak akıl ile şehre hizmet ettiklerinin altını çizen vekiller, Sakarya’ya her alanda hizmet ulaştırmaya devam edeceklerini yinelediler.



Sakarya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön