18 / 04 / 2024

Sakarya'da 3.4 milyon TL'ye satılık arsa!

Sakarya'da 3.4 milyon TL'ye satılık arsa!

Sakarya 1.İcra Dairesi, Sakarya İli Adapazarı İlçesi'nde bulunan arsayı satışa çıkarıyor. Arsanın satış bedeli 3 milyon 481 bin TL olarak belirlendi.



Sakarya 1.İcra Dairesi tarafından satışa çıkarılan arsa 4 Şubat 2016 günü saat 14:00 ile 14:10 arası açık artırma usulüyle ihale edilecek.


Özellikleri: Sakarya İli Adapazarı İlçesi Mithatpaşa Mahallesi İzmit Caddesi mevkiinde kain; tapunun 531 ada 18 parsel numarasında kayıtlı, kayden “arsa” vasıflı taşınmaz Mithatpaşa Mahallesi Ulu Sokak N:41 adresinde yer almaktadır. Konum olarak Zübeyde Hanım Caddesi üzerindeki Ulu Camiinin 80 metre batısında kalmaktadır. Dört bir tarafı imar yolları ile çevrilidir. Şehrin çekirdek çarşı merkezine 2 km. Mesafede olan taşınmazın etrafı tamamen konutlar ve az sayıdaki işyerleri şeklinde yapılaşmıştır. Yine.çok yakınlarında Ağır Bakım Fabrikası, Vagon Fabrikası, Büyükşehir Belediyesi itfaiye Müdürlüğü vs. şeklinde yapı ve yerleşkeler vardır. Topoğrafik olarak düz bir arazide yer almakta, tüm altyapı ve belediye hizmetlerinden de faydalanmaktadır. Şehir merkezinde ve ana caddelere çok yakın olduğundan ulaşım imkanları oldukça iyidir. Kuzeyinden 15 metre, diğer üç cephesinden mevcut 7 metrelik imar yollarına cephelidir. Mevcut imar durumuna göre taşınmazın imar planlarında Iskan Sahası olarak ayrılan alanda kaldığı, TAKS=0.40 ve KAKS=0.80 şartlarını sağlayacak şekilde ayrık nizamda iki katlı (A-2) yapı iznine tabi olduğu bildirilmiştir.


Parsel üzerindeki yapılardan ilki büyük bir kısmı tabii zemin seviyesi altında bulunan bir bodrum kat, bir zemin kat ve bir de normal kat olmak üzere toplam üç katlıdır. En üst katın üzerinde ayrıca ilave bir bölüm daha bulunmaktadır. SRT TV ve ADA POSTASI gazetelerinin basım, yönetim ve stüdyolarının yer aldığı bina betonarme olarak inşa edilmiştir. Yapının dış cepheleri sıvalı ve boyalı, üzerinde çelik konstrüksiyondan çatı mevcut ve trapez sac örtülüdür. Yapının bodrum katında matbaa, muhtelif ofis odaları, kazan dairesi vs. Bölümler mevcuttur. Bu katta zeminler seramik kaplı, duvar ve tavanlar sıvalı ve boyalı, iç kapılar ahşap kaplamadır. Girişteki zemin katta ise orta kesimde genişçe bir koridor ile iki yanında sıralanmış muhtelif ofis odaları mevcuttur. Bu katta ofis zeminleri ahşap laminat parke, diğer zeminler seramik kaplı, duvarlar sıvalı ve boyalı, tavanlar alçıpan kaplı ve spot ışıklandırmak, iç kapılar ahşap kaplama, dış pencereler PVC kaplı alüminyum doğramalı ve ısıcamlıdır. Bu katta ayrıca lavabo-wc bölümleri de mevcuttur. Yapının zemin üzeri birinci katında ise yine muhtelif ofis odaları ile iki ayrı TV stüdyosu bulunmaktadır. Ofis bölümleri alt kattakiler ile benzer özelliklerdedir. Stüdyo bölümleri yüksek irtifak olup zeminleri homojen PVC kaplamadır. Tavan kaplamaları olmayıp çelik konstrüksiyon çatılıdır. Bina ortasında üstteki ilave bölümde ise yine ofis bölümleri mevcuttur. Binanın tamamında katı yakıtla çalışan kalorifer tesisatı bulunmaktadır. Yapının arka kesiminde yine faal durumda asansör mevcuttur. Yapının bodrum katı (14.00x35,00)+2.70x5.80)=505.66 m2 alana sahiptir. Benzer özelliklerdeki zemin kat, birinci kat ve çekme katın toplam inşaat alanı da 1085 m2dir.


Parsel üzerindeki bir diğer yapı arka kesimdeki tek katlı kafeterya binasıdır. Dış cepheleri siding kaplı yapının üzerinde demir doğramadan çatı mevcut ve eternit örtülüdür. 6.60x10.00=66 m2 alana sahip yapının ön giriş bölümü etrafı açık üzeri kapalı veranda şeklindedir. İç kısmı biri mutfak olarak kullanılan iki gözlüdür. Veranda zeminleri mermer, iç kısım zeminleri ahşap döşeme tahtası


kaplı, duvarlar kağıt kaplı, tavanlar kısmen plastik lambri kısmen de alçıpan kaplı, dış pencereleri PVC kaplı alüminyum doğramadır. Mutfak bölümünde granit mermer tezgah ve mobilyalı mutfak dolapları vardır.


Taşınmaz üzerindeki son yapı girişteki güvenlik kulübesidir. Tek katlı olan yapının üzerinde çatı yoktur. Dış cepheleri seramik kaplı, pencereleri alüminyum doğramalı olan yapı 2.80x2.80=7.84 m2 alana sahiptir.


Kıymeti :3.481.825,00-TL

KDV Oranı: %18

1.Satış Günü : 04/02/2016 günü 14:00 -14:10 arası

2.Satış Günü : 29/02/2016 günü 14:00 -14:10 arası


Satış Yeri : Güneşler Merkez Mah. Eski  Ankara  Cad. Belediye Hizmet Binası No:318/5 Adapazarı / SAKARYA 


Satış şartları :


1-İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüchanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanunu’nun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2014/1340 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 12/11/2015


Geri Dön