18 / 04 / 2024

Sakarya'da doğalgaz fiyatında yüzde 11,96 indirim yapıldı!

Sakarya'da doğalgaz fiyatında yüzde 11,96 indirim yapıldı!

Sakarya'da konut ve iş yerlerinde doğal gaz fiyatında yüzde 11,96 indirim yaptığı bildirildi



Adapazarı Gaz Dağıtım Şirketi (AGDAŞ) Genel Müdürü Kenan Demir, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) Sakarya'da konut ve iş yerlerinde doğal gaz fiyatında yüzde 11,96 indirim yaptığını bildirdi.

Demir, Grand Otel'de düzenlediği basın toplantısında, EPDK'nın Sakarya'da doğal gaz fiyatlarında indirime gittiğini söyledi.

EPDK'nın belirlediği iki tür fiyatlandırma olduğunu, bunlardan birinin evsel aboneleri kapsayan "birim hizmet ve amortisman bedeli" diğerinin ise bir milyon metreküpün üzerinde doğal gaz kullanan abonelerden alınan taşıma bedeli olduğunu ifade eden Demir, evsel abonelerden alınan taşıma bedelinin EPDK kararıyla kaldırıldığını kaydetti.

Bu nedenle evsel abonelerin kullandığı doğal gazda yüzde 11,96 oranında indirim yaptıklarını, 1 milyon metreküpün üstünde gaz kullanan abonelerde ise binde 3 oranında artış gerçekleştiğini belirten Demir, şunları söyledi:

"Kurum kararıyla Sakarya'da konutlarda ve iş yerlerinde ısınma, pişirme ve sıcak su amaçlı doğal gaz kullanan müşterilerimizin ödediği doğal gaz fiyatından yüzde 11,96 oranında indirim yaptık. Böylece şehrimizde konut ve iş yerlerinde kullanılan doğal gaz fiyatı, metreküpü 0,665910 TL iken indirimin ardından metreküpü 0,594750 TL'ye düştü. 13 Kasım'dan itibaren müşterilerimiz indirimli doğal gaz kullanmaya başladı.

İndirim sonunda doğal gaz kullanıcı sayısının artmasını beklediklerini ifade eden Demir, "Isınmada, pişirmede ve sıcak su temininde kömür ve tüp gaz kullanan bir kişinin yıllık gideri 2 bin 200 TL iken, emsal 100 metrekare konutta doğal gaz kullanılması sonucu, bu indirim de dikkate alındığında gideri 900 TL'ye kadar düşmektedir" diye konuştu.

Toplantıya katılan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise, temiz çevre ve temiz hava sağlayan doğal gazın yaygınlaşması için ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını ifade ederek, "Halkımızın en ekonomik şekilde ısınma ihtiyacını karşılamasını istiyoruz. Kaçak kömürün şehrimize girmesini izin vermeyeceğiz. Hava kirliliği ciddi bir problem. Bunun için gerekli tedbirleri alarak doğal gaz kullanımını teşvik edeceğiz" dedi.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Sakarya'da doğalgaz yüzde 12 ucuzladı 
 
Doğalgaz fiyatlarında gelecek yıl zam yapılıp yapılmayacağı tartışılırken, Adapazarı Gaz Dağıtım AŞ, Sakarya'da konutların kullandığı doğalgaz fiyatını yüzde 11,96 ucuzlattı.
 
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve Adapazarı Gaz Dağıtım AŞ (AGDAŞ) Genel Müdürü Kenan Demir basın toplantısı düzenleyerek, doğalgaza indirim müjdesi verdi. Enerji Piyasası Denetleme Kurulu'nun (EPDK) aldığı kurul kararı ile indirime gidileceğini belirten Demir, "EPDK'nın Resmî Gazete'de yayımlanan kararı ile ilimizde konutlarda ve işyerlerinde ısınma, pişirme ve sıcak su amaçlı doğalgaz kullanan müşterilerimizin ödediği gaz fiyatında yüzde 11,96 oranında indirim yapılmıştır." dedi.

İndirimden sonra gaz kullanımında artış beklediklerini belirten Kenan Demir, her zaman dile getirdikleri gibi doğalgazın en ekonomik ve en konforlu bir enerji kaynağı olduğunu kaydetti. Demir, "Isınmada, pişirmede ve sıcak su temininde kömür ve tüpgaz kullanan bir hemşehrimizin yıllık gideri 2 bin 200 lira civarında iken, emsal 100 metrekare doğalgaz kullanan bir konutun doğalgaz kullanması sonucu bu indirim de dikkate alındığında gideri 900 liraya kadar düşmektedir." diye konuştu. "İnşallah hep böyle indirim haberleri veririz." diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da doğalgazın temiz ve ucuz bir yakıt olduğunu ifade etti. Toçoğlu şunları kaydetti: "Doğalgazdaki bu indirimi bekliyorduk. Bu düzenleme şehrimiz için çok iyi oldu. İnşallah hep böyle indirim haberleriyle vatandaşlarımızın karşısına çıkarız. Artık şimdi iş bize düşüyor. Doğalgazı şehrimizde yaygınlaştırmalıyız. Hem temiz bir şehir için hem de gelişmiş bir kent için doğalgazı tercih etmemiz lazım. Kömür kullanımını zamanla minimize etmemiz lazım. Biz belediye olarak kaçak kömürü şehrimize kesinlikle sokmuyoruz."
Zaman


Geri Dön