28 / 03 / 2024

Sakarya'da hal için ihale hazırlıkları başladı!

Sakarya'da hal için ihale hazırlıkları başladı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu, "Eylül Ayı Meclis toplantımızda halin Arifiye Kirazca’da inşa edilmesi konusunda yetki aldık. Şimdi ise yeni hal binası için ihale aşamasındayız" dedi.



Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Büyükşehir Sebze ve Meyve Hali esnafını makamında ağırladı. 

Görüşmede hal esnafı adına söz alan Tahsin Çuhadar, “Sektör esnafı olarak yeni hal binasının yapımı noktasında arkadaşlarımızla mutabakata varmış durumdayız. Bu konuda Büyükşehir Belediyemizle istişarelerde bulunarak, çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Biz yol haritamızı belirledik. Esnaf olarak yeni hal binası konusundaki son gelişmelerden oldukça memnunuz” diye konuştu. 


Başkan Toçoğlu ise şunları söyledi; “Geçtiğimiz günlerde Sebze ve Meyve Hali esnafımızla bir araya gelmiş, yeni hal binası için gerekli adımların kısa süre içerisinde atılacağını ifade etmiştik. Eylül Ayı Meclis toplantımızda halin Arifiye Kirazca’da inşa edilmesi konusunda tam yetki aldık. Şimdi ise yeni hal binası için ihale aşamasındayız. İnşallah ihalemizi de gerçekleştirip ardından çalışmalarımıza başlayacağız. Esnafımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için koordineli bir çalışma yürüteceğiz. Yeni inşa edeceğimiz hal binası için sektörün ihtiyaçları ve gerekliliklerini göz önüne alacağız. Daha önce hayata geçirdiğimiz Süpürgeciler Sitesi; yine Erenler’deki Tır-Kamyon Parkı ve Nakliyeciler Sitesi, esnafımızın beklentileri doğrultusunda inşa edildi. Yeni hal binası için de esnafımızın düşünceleri bizim için çok önemli. Bu anlamda ortak akılda buluşma arzusunu yineleyen ve bize yapıcı öneriler getiren hal esnafımızı tebrik ediyorum. Şehrimize hayırlı olsun.”



Hürriyet Yerel




Geri Dön