29 / 03 / 2024

Sakarya'da hangi yatırımlar yapılacak?

Sakarya'da hangi yatırımlar yapılacak?

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü ve AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu ile bir araya geldi, Başkan Toçoğlu yeni yatırımlar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.




Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü ve AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu ile bir araya geldi. SASKİ Hizmet Binası’nda gerçekleşen ziyarette değerlendirmelerde bulunan Başkan Toçoğlu, 16 ilçeye yayılan çalışmalar ve hayata geçirilmesi planlanan yeni yatırımlar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.


Sağlam Altyapı Sorunsuz İçmesuyu

Açıklamalarının başında büyükşehir sınırlarında devam eden altyapı ve içmesuyu yatırımlarına değinen Toçoğlu, “Göreve geldiğimiz günden bu yana özellikle altyapı anlamında çok ciddi çalışmalar hayata geçirdik. Tüm il sınırlarının büyükşehire dâhil edilmesiyle birlikte, hizmet alanımıza katılan 6 ilçemizde de kısa sürede altyapı çalışmalarına başladık. Arıtma tesisleri, yağmursuyu, içmesuyu ve kanalizasyon hat çalışmaları ile ilçelerimizin içmesuyu ve altyapı geleceklerine güvence getirdik. Sağlam altyapı ve sorunsuz içmesuyu için aynı kararlılıkla çalışıyoruz” dedi.


Yeni Yaşam Alanları

Açıklamalarının devamında asfalt ile ilgili talepler aldıklarına dikkat çeken Başkan Zeki Toçoğlu, 2016 yatırım planında asfalt çalışmalarının önemli bir başlık olacağını kaydetti. Toçoğlu, “Özellikle ilçelerimizden yol ve asfalt ile ilgili talepler geliyor. Tüm bu talepleri kurmaylarımızla birlikte değerlendiriyoruz. İnşallah 2016 yılında ilçelerimizde çok ciddi bir yol çalışması yapacağız. Ve bunun yanında ilçelerimiz için hazırladığımız projeleri tamamlayacağız. Meydanlar, parklar, spor alanları, yol çalışmaları ve planladığımız diğer çalışmalar bir bir hayata geçirilecek. 16 ilçemizin tamamına neyin sözünü verdiysek program dahilinde inşa edeceğiz” diye konuştu.


Sürprizlerimiz Devam Edecek

Başkan Toçoğlu açıklamalarının son bölümünde ise, “TÜİK rakamlarında da gördük ki Sakarya Türkiye’nin en yaşanabilir şehirleri arasında yer alıyor. İnşallah bundan sonraki süreçte Sakarya hiçbir zaman geriye gitmeyecek. Hamdolsun belediyeciliğin her bir alanında ciddi çalışmaları hayata geçirdik. Çok güzel bir eşiğe ulaştık. El birliğiyle şehrimize daha fazla hizmet etmenin gayreti içerisinde olacağız. Sakarya’ya yeni bir eşik daha atlatacak, Sakarya’nın diğer şehirlerden farkındalık oluşturmasını sağlayacak yeni projeleri hayata geçireceğiz. Öncelikli olarak planlanan çalışmaları tamamlayıp, ardından da üzerine çalıştığımız yeni hizmetleri halkımızla buluşturacağız. Sürprizlerimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi


Haber Sakarya Halk Gazetesi'nde şöyle yer aldı;

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, göreve geldikleri günden bu yana 16 ilçenin tamamında hayata geçirilen altyapı ve içmesuyu yatırımlarına ilişkin değerlendirmelerini paylaştı.


ÇALIŞMALARI ÖZETLEDİ

Sakaryalıların çeşmelerine bol ve temiz su ulaştırılması, aynı zamanda kanalizasyon hatları ile altyapıda entegre bir sistem inşa edilmesi adına yer altına toplam 500 milyonluk yatırım inşa ettiklerine vurgu yapan Başkan Toçoğlu, sürdürülen çalışmaları A’dan Z’ye özetledi.

Toçoğlu, “Göreve geldiğimiz günden bu yana şehrimizin içmesuyu ve altyapıdaki hizmet felsefesini ‘altyapıda sağlam içmesuyunda sorunsuz bir şehir’ olarak belirledik. Şunu çok iyi biliyoruz ki; sağlıklı bir nesil ve toplum için sağlam altyapı bir zarurettir. Bu yüzden yerin altına yatırım yapmaktan hiçbir zaman çekinmedik. Kalıcı ve uzun vadeli planlamaları, 50 yıllık perspektifleri, nüfus gelişmelerini, organize sanayi bölgeleri ve tarımsal gelişmeyi dikkate alarak ve bunlara göre programımızı revize ederek sistemi baştan aşağı yapılandırdık” diye konuştu.


Sakarya Halk Gazetesi



Geri Dön