19 / 04 / 2024

Sakarya'da ilk katlı otopark Milli Egemenlik Caddesi'ne yapılacak!

Sakarya'da ilk katlı otopark Milli Egemenlik Caddesi'ne yapılacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Yerel Seçimler öncesinde kamuoyuna duyurulan Katlı Otopark Projesi ile ilgili yer tespitinin tamamlandığını açıkladı... eni proje ile parklanmaya modern çözümler getirileceğine dikkat çekti...



Yerel Seçimler öncesinde kamuoyuna duyurulan Katlı Otopark Projesi ile ilgili yer tespitinin tamamlandığını açıklayan Başkan Toçoğlu, “Sayın Bakanımızın da destekleri ile Milli Egemenlik Caddesi’nde bulunan Müftülük Binasının yanındaki TCDD’ye ait arazide ilk katlı otoparkımızı inşa edeceğiz. Projemizin ihalesini kısa süre içerisinde gerçekleştireceğiz. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Yerel Seçimler öncesinde kamuoyuna duyurulan Katlı Otopark Projesi ile ilgili yer tespitinin tamamlandığını açıkladı. Yeni proje ile parklanmaya modern çözümler getirileceğine dikkat çeken Başkan Toçoğlu, “Hemşerilerimize sözünü verdiğimiz yeni bir projede daha çalışmalarımızı başlatıyoruz. Şehrimizin muhtelif yerlerinde inşa edeceğimiz katlı otoparklar ile park halindeki araçların trafiğe olumsuz etkilerini en aza indirmiş olacağız” diye konuştu.


Şehrimize Hayırlı Olsun

Başkan Zeki Toçoğlu, “Kısa süre önce Milletvekillerimiz ile birlikte Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Lütfi Elvan ile bir araya gelmiş, şehrimiz ulaşımına katkı sağlayacak projelerimizi istişare etmiştik. İnşallah Sayın Bakanımızın da destekleri ile Milli Egemenlik Caddesi’nde bulunan Müftülük Binasının yanındaki TCDD’ye ait arazide ilk katlı otoparkımızı inşa edeceğiz. Projemizin ihalesini kısa süre içerisinde gerçekleştireceğiz. Sayın Bakanımız Lütfi Elvan’a projemize vermiş oldukları destekler için teşekkür ediyoruz. Şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.


Parklanmaya Modern çözüm

Yeni proje ile yol içi parklanmanın önüne geçileceğini de kaydeden Başkan Toçoğlu, “Son yıllardaki gelişmelerle birlikte şehrimizdeki kişi başına düşen araç sayısında ciddi bir yükselme söz konusu. Büyükşehir Belediyesi olarak bilimsel verileri değerlendiriyor, her alanda uzun vadeli çözümler için çalışıyoruz. İnşallah katlı otopark projemiz ile şehir içi ulaşımına önemli bir hizmet daha kazandırmış olacağız. Böylelikle Sakarya’nın ulaşım altyapısına da önemli bir katkı sunulacak” dedi.


Ulaşım Altyapısına Katkı

Başkan Toçoğlu açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; “Ulaşım filomuza dahil ettiğimiz yeni araçlar ile hemşerilerimize çağın gerekliliklerine uygun toplu taşıma hizmeti sunuyoruz. Şehre yeni giriş kapıları inşa ediyor, yeni kavşaklar ve duble yollar ile ulaşımda alternatifleri geliştiriyoruz. Yeni köprüler ile ulaşım güvenliğini çok daha ileri seviyelere taşıyoruz. Ulaşım Master planı verileri doğrultusunda şehrimiz ulaşımı adına önemli adımlar atıyoruz. İnşallah yeni projelerimizi bir bir hayata geçirecek, hemşerilerimizin kullanımına sunmaya devam edeceğiz."

Sakarya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön