26 / 04 / 2024

Sakarya'da yaşayan Romanlar için 204 konut yapılacak!

Sakarya'da yaşayan Romanlar için 204 konut yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sakarya'da yaşayan Roman vatandaşlar için 204 konut yapacak. Renk seçiminden mimarisine kadar Roman kültürünü yansıtacak konutlar 2 ve 3 katlı olarak tasarlandı



Dönüşüm yerinde olacak Sakarya'nın Erenler ilçesinde yaşayan Roman vatandaşlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Roman kültürüne uygun 204 konut yapılacak. Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan konutlar, Roman vatandaşların yaşam tarzı, mekansal alışkanlıkları, kültürel değerleri, ihtiyaç ve talepleri göz önünde bulundurularak projelendirildi. Roman vatandaşların kişisel, sosyal ve kültürel özelliklerini sürdürmeleri için özen gösteren Bakanlık, kentsel dönüşümü mahallelerin mevcut yerinde gerçekleştirecek. 


Yıkımlar yıl sonu başlıyor Konutlar, 3 katlı yapılarda 144, 2 katlı yapılarda ise 91 ve 97 metrekare olarak tasarlandı. Konutların renk seçimi Roman vatandaşların kültürel zenginliklerine hitap edecek şekilde belirlendi. Geniş cadde ve sokaklarıyla nefes alacak Roman Mahallesi, yeşil alan ve diğer sosyal donatı mekanlarıyla donatılacak. Ambulans, itfaiye gibi araçların dar sokaklarda ilerlemekte zorlandığı mahalle, kentsel dönüşümle tüm sorunlarından kurtulacak. Proje için Erenler Belediyesi de ön çalışmalarını tamamladı. Yıkımlara, yıl sonunda başlanacak. 


Milliyet Marmara 


Geri Dön