20 / 04 / 2024

Sakarya'daki enerji santrali ihalesi 12 Mart'ta yapılacak!

Sakarya'daki enerji santrali ihalesi 12 Mart'ta yapılacak!

Sakarya Nehri'ne kurulacak enerji santrali ihalesi 12 Mart'ta yapılacak



Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Nehri üzerine kurulacak enerji santrallerinin ilkinin ihalesinin 12 Mart'ta yapılacağını bildirdi.

Toçoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresince (ADASU) Sakarya Nehri üzerine kurulacak enerji santrallerinin ilki için Kamu İhale Kurumuna yaptıkları başvurunun sonuçlandığını, ihale tarihinin belirlendiğini bildirdi.

Toçoğlu, "Santrallerin ilki için 12 Mart tarihinde ihale gerçekleştirilecek" dedi.

Hidroelektrik santrallerinden elde edilecek gelirle belediyenin çok daha hızlı hizmet üreten bir yapıya kavuşacağını ifade eden Toçoğlu, şunları söyledi:

"Kuracağımız enerji santralleri Sakarya için çok önemli. Sapanca'dan şehre içme suyu sağlanmasında kullanılan ve aylık 1 milyon TL'yi geçen enerji giderlerini sıfıra indirecek olan hidroelektrik santralleri sayesinde su
maliyetleri azalacak. Hidroelektrik santrallerinden elde edeceğimiz gelirler sayesinde Belediyemiz çok daha hızlı hizmet üreten bir yapıya kavuşacak. Bizim ne boşa geçirecek bir tek günümüz ne de boşa harcayacak tek bir kuruşumuz var. Her anımızın, her bir kuruşumuzun hesabını yaparak yolumuzda ilerliyoruz. Şehrimizin nimetlerini en uygun şekilde kullanmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Projede su kullanım hakkının 49 yıl süreyle Sakarya Büyükşehir Belediyesine verildiğini de hatırlatan Toçoğlu, "Hidroelektrik santrali için Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK) tarafından lisans verilme işlemleri de
tamamlanmıştı. Şimdi ihale tarihinin belirli olmasıyla projemizde yeni bir adım daha atmış oluyoruz. Sakarya Nehri bildik bileli hep akıyordu. Yani boşa akıyordu. Şimdi boşa akan bu su değerlendirilmiş oluyor" diye konuştu.
AA


Geri Dön