23 / 04 / 2024

Sakaryalı müteahhitlerden hasarlı bina çağrısı!

Sakaryalı müteahhitlerden hasarlı bina çağrısı!

Sakarya Müteahhitler Birliği'nin yeni yönetimi ilk basın toplantısında hasarlı binaların dönüşümü için ise vatandaşlara seslendi. Müteahhitler, "Sakarya'da hasarlı binaların dönüştürülmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız" dedi.



Sakarya Müteahhitler Birliği'nin yeni yönetimi düzenlediği kahvaltıda basın mensupları ile buluştu. Toplantıya Başkan Murat Bayrak ile birlikte yönetim kurulu üyeleri Murat Kotan, Cengiz Bayar, Burhan Kabukçu, Haldun Bilek, Ali Çelik, Halil Akyüz, Yavuz Kaya, Sabri Atak, Ahmet Zahit Elmas, Hakan Arslan, Süleyman Baş ve Murat Alemdar katıldı. 


AMACIMIZ DAHA İYİ OLMAK 

Toplantının açılışında konuşan Başkan Bayrak, "Gücümüz birlikteliğimiz olacaktır sloganı ile yola çıkan, taşın altına elim koyan yatırımcılarız. Bu ilk buluşmayı düzenleme amacımız birlik beraberliği arttırmak, bas m ile kaynaşma ve tanışmaktır. Amacımız Sakarya Müteahhitler Birliğini daha iyi bir yere taşımaktır. Marmara Sakarya Müteahhitler Federasyonunu kuruluşunu tamamlayıp Türkiye'de üç tane olan federasyonu 4'e çıkartıcaz. Bunu kurduğumuzda  Ankara  da bu konuda daha çok söz sahibi olacağız" dedi. 


KAÇAK MÜTEAHHİTLER

Kendisini müteahhit olarak tanıtan ve kaçak olarak çalışan kişilerden söz eden Bayrak, "Kaçak olarak kendisini müteahhit gibi tanıtıp vatandaşımızın iyi niyetlerini kullanarak hayallerini yıkan ve dolandıranlar, bizim gönüllü işlerimize gölge düşürmektedir. Bunların meslekten men edilmesini sağlamak, müteahhitlik yeterlilik belgesi gibi çeşitli kanunlar çıkartılarak saygın bir meslek haline getirmek adına çalışmalar içinde bulunma arzusundayız. Buradan vatandaşlara çağrımız ev almadan önce araştırsınlar. Müteahhitler Birliğini arasınlar. Ucuz alacağım diye kap alı kapı ev alıyorlar. Daha dikkatli olmalarını istiyoruz" diye konuştu. 


KENTSEL DÖNÜŞÜM 

Müteahhitlere Kentsel Dönüşüm konusundaki "Ada bazında yerleri belirleyin.Orada vatandaşlarla konuşun. Dönüşüm için çalışmaları başlatın. Biz de her türlü desteği sağlarız" şeklinde ki açıklamaları da cevaplandıran müteahhitler birliği yönetim kurulu üyesi Hakkı Akyüz, "Bu konuda belediye bize gerekli kolaylığı yapmalı. Biz bu çalışmaya her zaman açığız" dedi. Akyüz ayrıca kat yüksekliği konusunda diğer dönüşüm projelerinde ki hakkın bu dönüşümlere de tanınmasını istedi. 


KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETECEK 

Sakarya'da akıllı bina teknolojisi üzerine çalıştıklarını kaydeden Akyüz, "Türkiye'de bir ilk yapıp doğalgazdan vazgeçiyoruz. Tamamen güneş enerjisi ile kendi enerjisi ile ısı ve elektriği üreten bina yapmayı amaçlıyoruz Maliyeti ise bir daire başı 35-40 bin TL'ye geliyor. Kendi enerjisini kendi üretecek Bu proje için SEDAŞ'a abone olduk. Ürettiğimiz elektriği SEDAŞ'a satıyoruz. İhtiyacımız olunca ise alıyoruz Şu anda bu proje tamamlanıyor' diye konuştu. 


HASARLI BİNALAR 

Toplantının sonunda orta hasarlı ve deprem görmüş binalarla ilgili konuş an Başkan Bayrak ve Yönetim Kumlu Üyesi Akyüz, "Sakarya bir deprem şehri. Şehirde orta hasarlı ve deprem görmüş binalar var. Biz Müteahhitler Birliği olarak vatandaşlarımıza bu konuda çağrı yapıyoruz. Bu binalarda oturmasınlar. Gelsinler bu konuda ortak bir çalışma yapalım. Kentsel Dönüşüm kapsamında bu konuda devrimimizin de ciddi destekleri var. Biz Sakarya'da bu hasarlı binaların dönüştürülmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız" 


Sakarya Halk Gazetesi


Geri Dön