19 / 04 / 2024

Sakarya'nın göç alması gayrimenkul sektörünü geliştirdi!

Sakarya'nın göç alması gayrimenkul sektörünü geliştirdi!

Son yıllarda ilimizin büyük göç alması ile birlikte nüfusta yaşanan artışın gayrimenkul sektöründe de artışa sebep oldu. İşte son yıllarda Sakarya'da yaşanan büyük fiyat artışı ve Sakarya'da yatırım yapılacak yerler..



Son yıllarda ilimizin büyük göç alması ile birlikte nüfusta yaşanan artışın gayrimenkul sektöründe de artışa sebep oldu. Örnek 1 yıl öncesine kadar 4 ve 5 katlı binalarda 75.000 TL ile 90.000 TL arasında değişmekte daire fiyatları şuanda  120.000 TL ile 170.000 TL arasında değişmektedir. Bu artışın en büyük sebebi Arap vatandaşlarıdır. İlimizin konumu açısından Metropol şehirlere yakınlılığı gerekçesiyle gelen Arap vatandaşları, Şehir ekonomisine büyük katkıda bulunmuştur.Fakat şehirde yaşayan orta gelirli ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara büyük zararı olmuştur. Daha önce 75.000 TL olan daire 120.000 TL olunca yerli müşteriler daire almakta büyük zorluk çekmektedirler. Daire fiyatlarının anormal şekilde artması piyasadaki ayakçı diye tabir ettiğimiz kayıt dışı emlakçıların çoğalmasına da sebep oldu. her hangi bir mağduriyetin yaşanmaması için esnaf odalarına kayıtlı güvenilir ve tecrübeli emlakçılar ile  iş yapılması en doğru seçenektir.Daire fiyatlarının anormal artması kira fiyatlarına pek yansımadı. geçen yıl 75.000 TL olan dairenin kira geliri 600 TL iken şuan 120.000 TL olan dairenin kira geliri 650 TL oldu.Şuanki ekonomi durumuna bakıldığında en cazip yatırım arsa olarak görülmektedir.


Sakarya ili Serdivan ilçesinin sürekli gelişen altyapısı şehirde yatırım yapılacak olan  yerlerin başını çekmektedir. Serdivan ilçesi Yazlık Beldesinin belirli bölgeleri ve Şuanda yeni imara açılacak olan Aralık mahallesi yatırım yapacak vatandaşlar için en uygun yer olarak görülmektedir. Yazlık beldesi ve Aralık mahallesinde devam eden ve sürekli yeni başlayan inşaat projeleri bölgeye büyük değer katmaktadır.İleriye dönük yatırım için şuanda Sakarya ilindeki en güzel yer Yazlık beldesi ve aralık mahallesidir.


Enes UÇAK

Gayrimenkul Danışmanı


Geri Dön