20 / 04 / 2024

Sakarya'nın yatırımları masaya yatırıldı!

Sakarya'nın yatırımları masaya yatırıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kocaali’de görev yapan muhtarlar ile bir araya geldi. Toçoğlu, görüşmede bölgede devam eden altyapı yatırımları ile ilgili açıklamalarda bulundu.



Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, AK Parti Kocaali İlçe Başkanı Burak Ak, Kocaali Muhtarlar Derneği Başkanı Recep Erdoğan ile Büyükşehir ve SASKİ bürokratlarının da hazır bulunduğu ziyarette ilçede devam eden yatırımlar masaya yatırıldı. Başkan Toçoğlu buluşmada muhtarlardan gelen talepleri de dinledi ve Kocaali’de ikamet eden vatandaşların isteklerinin bir bir karşılanacağını ifade etti.

 

Atıksu karışmayacak

Görüşmede bölgede devam eden altyapı yatırımları ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, “Yeni Büyükşehir Yasası ile hizmet alanımıza dâhil olan Kocaali ilçemizde ciddi anlamda altyapı sorunu vardı. Yeni yasanın ardından ilçemiz için altyapı projelerimizi hazırladık. Derhal çalışmalara başladık. İlçemizin tüm kanalizasyon altyapısını yeniliyoruz. Bu kapsamda ilçeye 121 kilometrelik kanalizasyon hattı kazandırmak için çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Bu kanalizasyon hatları, yapımı devam eden Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi ile entegre olacak. İnşa edilen arıtma tesisi ve kanalizasyon hatları ile Karadeniz’e hiçbir şekilde atıksu karışmayacak” dedi.

 

55 milyon lira

Kocaali’ye son derece ileri teknolojiye sahip İçmesuyu Arıtma Tesisi inşa ettiklerini de belirten Başkan Toçoğlu, “3 bin 200 metrekare alan üzerinde yükselen İçmesuyu Arıtma Tesisinde çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Proje ile Karasu ve Kocaali’ye bağlı mahallerimizde yaz aylarında yaşanan su yetersizliğinin önüne geçmiş olacağız. En ileri teknolojiye sahip olacak arıtma tesisi ile bölgede yaşayan hemşerilerimizin musluklarından temiz, kaliteli ve bol su akacak. Kocaali’ye yapmış olduğumuz altyapı yatırımlarımızın toplam maliyeti 55 milyon TL’dir. Bölgedeki çalışmalarımızın tamamlanmasıyla Kocaali’de yaşayan hemşerilerimiz altyapı ve içmesuyunda hiçbir sorun yaşamayacaklar” diye konuştu.

 

Temas halinde

Toçoğlu, “Su ve yol konusu bizim her zaman için önceliğimizdir. Bu anlamda asfalt için de 2016 yılı planlamalarımızı yaptığımızı ifade edebilirim. Şuanda gerek şehir merkezi gerekse de ilçe grup yollarında kapsamlı çalışmalar yapmaktayız. Belirlediğimiz öncelikler dâhilinde hareket ediyoruz. 900 kilometrelik asfalt çalışmasının 300 kilometrelik kısmını ilçelerimiz grup yollarına atacağız. Kocaali için de takvim elimizde. Kocaali’de yaşayan hemşerilerimizin şüpheleri olmasın: muhtarlarımızla sürekli temas halindeyiz. Onlardan tarafımıza ulaşan talepleri ilçe belediyemizle koordineli bir şekilde yerine getiriyoruz. Kocaali ve şehrin kuzey hattı için yeni projeler de üreteceğiz” dedi.

 

Başkana teşekkür

Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar ise, “Büyükşehir’in bu hizmetleriyle Kocaali’nin gözden ırak ancak gönülden ırak olmadığını anlamış olduk. Çok mutluyuz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Talimatlar

İlçe Başkanı Ak da yaptığı değerlendirmede Başkan Toçoğlu’na tüm ilçe sakinleri adına teşekkürlerini iletti. Kocaali Muhtarlar Derneği Başkanı Recep Erdoğan ise toplantı sonrası Toçoğlu’na içerisinde muhtarların taleplerinin yer aldığı dosyayı sundu. Başkan Toçoğlu dosya üzerinde değerlendirmelerin yapılacağını ve gerekli talimatları kurmaylarına vereceğini Erdoğan’a iletti.




Yenigün


Geri Dön