25 / 04 / 2024

Sakarya'ya 1,6 milyarlık altyapı yatırımı!

Sakarya'ya 1,6 milyarlık altyapı yatırımı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Karasu ve Kocaali ilçelerine hizmet sunacak olan 450 kilometrelik yeni içmesuyu hattında devam eden çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.




Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Karasu ve Kocaali ilçelerine hizmet sunacak olan 450 kilometrelik yeni içmesuyu hattında devam eden çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Rüstem Keleş, “Söz verdiğimiz gibi Karasu ve Kocaali ilçelerimize 45 milyonluk yatırım yaparak bölgenin içmesuyu geleceğini garanti altına alıyoruz. İki ilçemizde dört ayrı noktada ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Hattın toplamda 54 kilometresi tamamlandı. 800 metreküplük depomuzun büyük kısmında da işlem tamam. Dev yatırımımız hızla ilerliyor” diye konuştu.


50 kilometreyi geçtik

Şehrin içmesuyu geleceğini garanti altına almak için dev projeleri hayata geçirdiklerini belirten Rüstem Keleş, “SASKİ olarak 2023 yılına kadar Sakarya genelinde yapacağımız altyapı yatırımları 1,6 milyar lirayı bulacak. Şehrimizin altyapısı için planladığımız projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Suya yaptığımız en önemli yatırımlardan biri de Karasu ve Kocaali İçmesuyu Projesi. Hayata geçirdiğimiz proje ile bölgeye 450 kilometre içmesuyu hattı ve 3 adet içmesuyu deposu inşa ediyoruz. Dev yatırımımızın maliyeti 45 milyon lira. Söz konusu yatırımla Karasu ve Kocaali’nin altyapı geleceğini garanti altına alıyoruz. İnşallah projemizin tamamlanmasıyla Karasulu ve Kocaalili vatandaşlarımız içmesuyunda uzun yıllar sorun yaşanmayacak” ifadelerini kullandı.


Çamdağı’nın projesi hazır

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Karasu ve Kocaali İçmesuyu Projesi bölgede kurduğumuz büyük içmesuyu ağının bir parçası. Daha önce yaptığımız çalışmalarla Karasu ve Kocaali ilçelerimizdeki yetersizlik sorununu kısa ve orta vadede çözdük. Şimdi uzun vadeli perspektifle bölgede önemli bir içmesuyu ağı kuruyoruz. 450 kilometrelik içmesuyu hattımız, kısa süre içerisinde hizmete alacağımız Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi ile entegre olacak. Projesini hazırladığımız ve yakın zamanda ihalesine çıkacağımız Çamdajı Baraj projemizde söz konusu içmesuyu ağına dahil edilecek. İnşallah tüm bu yatırımlarımızın tamamlanmasıyla bölgede içmesuyu anlamında uzun yıllar herhangi bir sorun yaşanmayacak” dedi.



Sakarya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön