24 / 04 / 2024

Sakarya'ya 42 mahalleyi kapsayan içme suyu yatırımı geliyor!

Sakarya'ya 42 mahalleyi kapsayan içme suyu yatırımı geliyor!

Ferizli, Söğütlü ve Kaynarca’ya bağlı 41 Mahalle için yeni bir içme suyu yatırımı müjdesi veren Rüstem Keleş: “Sapanca Gölü’nden temin ettiğimiz, en ileri teknolojiye sahip tesislerde arıtılan birinci sınıf içmes uyu 41 mahallemize daha ulaşacak." dedi.



Ferizli, Söğütlü ve Kaynarca’ya bağlı 41 Mahalle için yeni bir içmesuyu yatırımı müjdesi veren Rüstem Keleş: “Sapanca Gölü’nden temin ettiğimiz, en ileri teknolojiye sahip tesislerde arıtılan birinci sınıf içmesuyu 41 mahallemize daha ulaşacak. 30 Eylül’de yapılacak ihalenin ardından çalışmalar başlayacak. Kaynarca’nın tüm mahallelerine Sapanca Gölü’nden temin edilen kaliteli içmesuyu ulaşacak.”

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Kaynarca ilçesinde hayata geçirilecek yeni içmesuyu yatırımı için 30 Eylül Çarşamba günü ihaleye çıkılacağını müjdeledi. Bölgede daha önce SASKİ tarafından gerçekleştirilen çalışmalar ile ilgili bilgiler de veren Rüstem Keleş, “Şehrin güneyinden kuzeyine içmesuyunda sıfır sorun hedefiyle çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Bu kapsamda diğer ilçelerimizde olduğu gibi Kaynarca ilçemizde de önemli çalışmaları hayata geçirmiştik. 32 kilometre hat döşeyerek Sapanca Gölü’nden temin edilen ve en ileri arıtma işleminin uygulandığı birinci sınıf içmesuyunu Kaynarca’ya ulaştırmıştık” dedi.

İlçenin yüksek kesimlerinde kalan yerleşimler için de projelerin hayata geçirildiğini belirten SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Yeni Büyükşehir Yasası’nın ardından da ilçemizde çalışmalarımıza ara vermeden devam ettik. Bölge için inşa ettiğimiz içmesuyu deposu ve 7,5 kilometrelik hatla Büyükyanık, Yeşilova ve Gürpınar Mahalleleri’nde zaman zaman yaşanan yetersizlik ve bulanıklık sorununu çözüme kavuşturduk. Şimdi de bölge için hazırladığımız yeni bir projeyi daha hayata geçiriyoruz. Yaklaşık 47 kilometre içmesuyu hattı ve 6 içmesuyu deposundan oluşan yeni yatırımımızın ihalesini 30 Eylül Çarşamba günü gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Hayata geçirilecek projeyle Kaynarca’nın tüm mahallelerine Sapanca Gölü’nden temin edilen içmesuyunun ulaştırılacağını da belirten Rüstem Keleş, “Hazırladığımız projeden Kaynarca’ya bağlı 39 Mahalle ile Söğütlü Sıraköy ve Ferizli Hocaoğlu Mahalleleri faydalanacak. Bölgede zaman zaman yaşanan bulanıklık ve yetersizlik sorunu kesin çözüme kavuşacak. 41 mahallemize de Sapanca Gölü’nden temin ettiğimiz ve en ileri teknolojiye sahip tesislerde arıtılan birinci sınıf, kaliteli içmesuyu ulaşacak. Kaynarca’nın tüm mahallelerine Sapanca Gölü’nden temin edilen içmesuyu ulaştırılmış olacak. Projemizin ilçelerimize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından 30 Eylül Çarşamba günü saat 15.00’da gerçekleştirilecek yeni içmesuyu yatırımından faydalanacak mahalleler ise şöyle: “Arifağa Grubu; Arifağa, Başoğlu, Karaçalı Mahalleleri; İşaret Grubu; Birlik, İşaret, Kulaklı, Ortaköy, Uzakkışla Mahalleleri, Sarıbeyli Grubu; Duduköy, Karamanlar, Kayacık, Kırktepe, Küçük Kaynarca, Osmanlı, Sarıbeyli Mahalleleri, Şeyhtımarı Grubu; Uğurlu, Kertil, Şeyhtımarı, Gaziler, Gölce, Yeniçam, Topçu Mahalleleri, Müezzinler Grubu; Akbaşlı, Eğrioğlu, Güven, Kalburcu, Müezzinler, Okçular, Taşoluk-Kadıköy, Sabırlı, Turnalı Mahalleleri; Ömerağa Grubu: Ziamet, Cebek, İmamlar, Kızılcıklı, Küçük Kışla, Ömerağa, Uzunalan, Kızılcaali, Söğütlü Sıraköy ve Ferizli Hocaoğlu Mahalleleri.”


Hürriyet 


Haber Sakarya Halk Gazetesi'nde şöyle yer aldı;

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Akyazı’da başlatılan yeni içmesuyu deposu yapım çalışmasında sona gelindiğini belirtti.

Rüstem Keleş, “SASKİ olarak tüm ilçelerimizde çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. İçmesuyu ve atıksu ile ilgili yeni projeler hazırlıyor, şehrimizin ihtiyaçlarına kalıcı çözüm getiriyoruz. Bu kapsamda Akyazı ilçemizde de çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Atıksu ve içmesuyu hatlarının yanı sıra Akyazı’ya bağlı Bıçkıdere Mahallesi’nde bir de içmesuyu deposu inşa ediyoruz” diye konuştu.


700 METREKÜPLÜK YENİ KAYNAK

700 metreküplük yeni depo ile bölge içmesuyunun güvence altına alınacağını da ifade eden SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Bıçkıdere’de başlattığımız içmesuyu deposu yapım çalışmalarında sona geldik. Kısa süre içerisinde depomuzu devreye alacağız. Depomuz son derece sağlam ve güvenilir. İnşallah yeni yatırımımızla bölge içmesuyu kalitesini de güvence altına almış olacağız. Yatırımımızın ilçemize ve bölgede yaşayan hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. 


Sakarya Halk 


Geri Dön