16 / 04 / 2024

Sakarya'ya yapılacak yeni hal alanı birinci dereceden tarım arazisi mi?

Sakarya'ya yapılacak yeni hal alanı birinci dereceden tarım arazisi mi?

Sakarya Ziraat Odası Başkanı Hamdi Şenoğlu Arifiye Kirazca Mahallesi’ne yapılması planlanan sebze ve meyve hali arazisinin 1. Dereceden tarım arazisi olduğunu ileri sürdü.



ANLAYAMIYORUM

Sakarya Ziraat Odası Başkanı Hamdi Şenoğlu, Arifiye Kirazca Mahallesi’nde sebze ve meyve hali yapılması planlanan arazinin 1. dereceden tarım arazisi olduğunu ileri sürdü. Başkan Hamdi Şenoğlu, “Bu halde 80 tane dükkân olacakmış, 60’ı mevcut esnafa, 16’sı da Patates Hali esnafına verilecekmiş. Kalan 4 dükkân da birliklere ayrılmış. Ben bu halin 1. dereceden tarım arazisi olan bir araziye yapılmasını anlayamıyorum” dedi.

ALANCUMA UYGUN

Yeni yapılacak halin bölge hali yapılmak istenmesine dikkat çeken Şenoğlu, “Madem bu hali bölge hali yapmak istiyorsunuz, o zaman halin en az iki kat daha büyük olması gerekiyor. Alancuma Mahallesi’nde o kadar ikinci dereceden tarım arazisi var, oraya yapılabilir. Ben bu kararı alanları vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum. Bu karara onay veren bütün meclis üyelerini de tek tek kutluyorum” ifadelerini kullandı.


Yeni Sakarya


Geri Dön