28 / 03 / 2024

Sakarya’ya yeni bulvar yapılıyor!

Sakarya’ya yeni bulvar yapılıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehrin tamamında tüm hızıyla devam eden ulaşım altyapısını güçlendirme çalışmalarına bir yenisini daha ekleyeceklerini açıkladı. Başkan Toçoğlu'nun açıklamaları şöyle...



Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehrin tamamında tüm hızıyla devam eden ulaşım altyapısını güçlendirme çalışmalarına bir yenisini daha ekleyeceklerini açıkladı. 


Serpan 7. Cadde olarak bilinen güzergahta yeni bir bulvar çalışması başlattıklarını müjdeleyen Başkan Toçoğlu, 600 metre uzunluğundaki yeni arterde çalışmaları kısa süre içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini ifade etti.


Yeni projenin detaylarını da paylaşan Başkan Zeki Toçoğlu, “Tunatan Kavşağı’ndan Soğuk Su Sokak’a oradan da Kampüs hattına uzanacak 7. Cadde için yeni bir bulvar çalışması projelendirdik. 600 metre uzunluğundaki arterin genişliğini 30 metreye çıkarıyor; bölgenin tamamını orta refüjle bölüyoruz. Kısa süre içerisinde başlatacağımız altyapı ve yağmursuyu çalışmalarının ardından yeni bulvarda modern ışıklandırma sistemi de kuracağız. Çevre düzenlemelerinin ardından Serpan’a yakışır bir projeyi daha hemşerilerimizin kullanımına sunacağız. Kısa süre önce yine Serpan bölgemizde yeni bir bulvar çalışması başlatmış, bölgemize 500 metre uzunluğunda yeni bir bulvar kazandırmıştık. Böylece Serpan Mehmet Akif Ersoy Caddesi’ne bağlanan Süleyman Binek ve Fevzi Çakmak Caddeleri arasını modern bir görünüme kavuşturmuştuk. O gün de ifade ettik; Serpan’ın yıldızı parlamaya devam edecek. Hamdolsun bugün yeni bir projede daha çalışmalarımızı başlatıyoruz. Yeni Bulvar Kampüs Yolunda başlattığımız yenileme çalışmalarının da devamı niteliğinde. Bu şekilde Tunatan Kavşağı ve Kampüs Hattı ulaşımı için alternatif ve sık kullanılan yeni bir güzergahı da hemşerilerimizin hizmetine sunmuş olacağız. Ulaşımda dev hamlelerimiz artarak devam edecek. Yeni bulvarlar, şehre yeni giriş kapıları, köprüler, bağlantı yolları, asfalt çalışmaları, ulaşım filomuzu güçlendirmeye yönelik adımlarımızla Sakarya’nın ulaşım geleceğine Büyükşehir garantisi getiriyoruz. Yeni Bulvar Serpan ve şehrimize hayırlı olsun” dedi.



Hürriyet Yerel





Geri Dön