29 / 03 / 2024

Şakir Yücel Karaman: "Evlerinizi hemen satmayın"

Şakir Yücel Karaman:

Güngören'de ikinci dönemini yaşayan Karaman ile geleceğe yönelik projeleri ve sancılı geçen seçim sürecini anlattı



Güngören'de başkanlık koltuğunu rakiplerine bırakmayarak halkın takdiriyle görevine kaldığı yerden devam eden Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, bu seçimerde kendileriyle yarıştıklarını ifade etti. Güngören'de geçen dönem şehircilik anlamında eksiği olan alt ve üst yapıyı, acil olan tesis ihtiyaçlarını giderdiklerini ifade eden Karaman, kültür merkezlerindeki, sağlık ve eğitimde olan eksikleri tamamladıklarını söyledi. "Güngören'in en önemli eksiklerinden olan yeşil ve spor alanları ihtiyacını karşılamak üzere yoğun proje çalışmamız hala devam etmekte" diyen Karaman sözlerine şöyle devam etti: "Bu bölgede Magirus arazisi var. Yıl sonu itibari ile tapusunu Güngören ya da Büyükşehir Belediyesi'ne mal etmiş, projesini tamamlamış ve imalata hazır bir hale getirmiş olmak istiyoruz. 16 dönümlük bu arazide yeşil alan, spor, yürüyüş ve oyun alanları olmak üzere iki kat da otopark yapmak istiyoruz. Otoparkın üst katlarını beş metre yüksekliğinde yapıyoruz ve haftada bir gün semt pazarı olarak kullanıyoruz."

SEMT KONAKLARI İHTİYACI KARŞILAYACAK

Güngören belediye binasının olduğu yerde yeni bir belediye binası yapacaklarının haberini de veren Karaman, "Güngören'e yakışacak, hem de artan ilçe nüfusuna cevap verecek kapasitede bir belediye binası olacak" dedi. Yeni yapılacak olan kapalı spor salonu ve daha önce istimlakı tamamlanmış olan birkaç noktada park projelerinin olduğunu belirten Karaman, hizmeti vatandaşın ayağına götürecek olan semt konaklarının yapılacağını söyledi.

Karaman, "Bu döneme damgasını vuracak" diye nitelendirdiği ve üzerine yoğun tartışmaların olduğu Tozkoparan'daki kentsel dönüşüm projesini de ayrıntılarıyla anlattı. 17 Ağustos 1999 ve onu takip eden depremler sonucunda kentlerin hep yanlış yapılmış olduğunun görüldüğünü vurgulayan Karaman,

"Depremin merkezi Düzce değil de İstanbul olsaydı ne olurdu?' hesabı yapıldığında, çalışmalarımız neticesinde Güngören'de binaların deprem yönünden sıkıntılı olduklarını tespit ettik. Tüm Güngören'de mikro düzeyde zemin etütleri yapıldı' şeklinde konuştu. Güngören'in zeminin bazı noktalardaki binalarda özel bir yapı gerektirdiğine dikkat çeken Karaman Tozkoparan'ın bu konuda hassas bölge olduğunun altını çizdi.


YERİNDE DÖNÜŞÜM

Kentsel dönüşüm için uygun alanın Tozkoparan'da olduğunu belirten Karaman, kentsel dönüşümün kazan kazan ya da hasılat paylaşımı projesi ile vatandaşa hiçbir mağduriyet hissettirmeden yapılabilme şansının olduğunu söyledi. 'Tozkoparan'daki kentsel dönüşüm İstanbul'un başka yerlerinde yapılan dönüşüm gibi değil. Tanımı da farklı. Biz yerinde dönüşüm yapıyoruz. Bu da, insanların yaşadıkları yerde aynen devam edeceklerinin en belirgin göstergesi" şeklinde konuşan Karaman sözlerini şöyle sürdürdü: 'Tozkoparan'da rezerv alanları var. Oraya binalar yapacağız ve boşalttığımız binaları oraya taşıyacağız daha sonra boşalan binaları yıkıp oraya yeni binalar inşa edeceğiz. Bu dönüşüm aynı şekilde devam edecek."


TOZKOPARANLILARA MÜJDE!

Başkan Karaman, seçimler nedeniyle durdurmak zorunda kaldıkları kentsel dönüşüm projesinin çok fazla speküle edilerek halka anti propaganda yapıldığını belirtti. Halkın aklına farazi düşüncelerin sokulmaya çalışıldığını vurgulayan Karaman bu projede en fazla endişe edilen noktaya da değindi: 'Senin dairen 10 lira benim sana vereceğim daire 20 lira demiyoruz. 'Senin dairenin karşılığında metrekareye metrekare vereceğiz ve herhangi bir fark almayacağız' diyoruz.' Karaman, "Söz vermiş olmak istemiyoruz ama vatandaşın biraz daha rahat yaşaması için gerekli olan şeyleri araştırıyoruz." dedi.


EVLERİNİZİ HEMEN SATMAYIN


'Kendim için iyi olmadığını düşünmediğim bir şeyi Tozkoparanlılara yapmam' diyen Başkan Karaman, yeni binaların sosyal konut mantığıyla değil modern bir mimari çizgisinde olacağına dikkat çekti. Karaman evini şimdi satmak isteyenleri de şöyle uyardı: 'Bu proje açıklandığında çok değerlenecek. O zaman satın. Sulukuleliler gibi yapmayın. Sulukule'de sattılar sonra değerlenince çıktılar 'biz farkını isteriz' dediler." Projenin  TOKİ  şartnameleriyle değil büyükşehir şartnameleriyle ihaleye çıkacağını söyleyen Karaman şartlar belli olduktan sonra Tozkoparan'da ofis kurulacağını, halkın nabzının tutulacağını ifade etti.


OYLARIMIZI SAYDIRSAYDIK BİN OY KAZANIRDIK


İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve seçim günü olan olaylara da değinen Karaman, 'Kılıçdaroğlu CHP için iyi bir adaydı ama İstanbul için değildi. Çünkü Kılıçdaroğlu şehri tanımıyordu. İstanbul tarihinde bir ilki yaşayarak ikinci kez başkanlık koltuğuna aynı ismi getirdi ve doğru bir karar verdi' dedi. Karaman sözlerine şöyle devam etti: 'Seçimlerin yapıldığı binalara MHP'nin ve CHP'nin adayları girdi ama ben giremedim. Zorlasam girerdim, üstelemedim. Eğer ortada böyle bir suiistimal varsa kimin yapacağı bellidir. Bunu AK Parti yapmaz. Başka kim yapar? Arasın bulsunlar. Biz burada oylarımızı tekrar saydırsaydık en az 3 bin oy kazanırdık. Delillerimiz vardı. Ama bu delili seçim kurulu delil olarak saymamıştı.'


EMANETE İHANET ETMEYİZ


Konjonktürel siyaset yapmadıklarını bugün vatandaşa olmayacak sözler verip yarın kara kara ne yapacaklarını düşünmediklerini belirten Karaman, 'Bu dönem belki kazandık ama öbür beş sene karşılarına çıkıp tekrar hesap vereceğimizi biliyoruz. Aslında bugünden hesap vermeye kendimizi hazırlıyoruz' dedi. Kendilerini çok iyi analiz ettiklerini, özeleştirilerini yaptıklarını ifade eden Karaman, 'Bize güvenen vatandaşımızın, güvenini devam ettirmek için meclis üyeleri ve diğer arkadaşlarımızla var gücümüzle çalışacağız. Asıl gücün vatandaşta olduğunun bilincindeyiz. Onların emanetlerine ihanet etmeyiz' diye konuştu

Yenişafak


Geri Dön