25 / 04 / 2024

Salacak sahili yeniden düzenlenecek!

Salacak sahili yeniden düzenlenecek!

Salacak sahiline yeni düzenleme geliyor. Harem Otogarı sosyal donatı alanı olacak, Çengelköy’e kadar bisiklet ve yürüyüş yolu yapılacak.



Yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri Salacak sahiline yeni düzenleme geliyor. Harem Otogarı sosyal donatı alanı olacak, Çengelköy’e kadar bisiklet ve yürüyüş yolu yapılacak


Doyumsuz Kız Kulesi manzarasıyla her yıl yerli ve yabancı onbinlerce turisti ağırlayan Salacak sahiline yeni düzenleme yapılacak.  Marmaray  ve metro inşaatının bitmesinin ardından ocak ayından itibaren Harem Otogarı'ndan Üsküdar'a kadar yayalara açık yürüyüş yolu yapılacak. Yeni yerine taşınacak Harem Otogarı da sosyal donatı alanı olarak eklenerek, Harem'den Çengelköy'e kadar bisiklet ve yaya yolu oluşturulacak. Marmaray projesi nedeniyle 12 yıl önce kapatılan Üsküdar sahil ve meydanında nihai düzenleme yapılacağını belirten Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Sahildeki kafeler ve oturma yerleri de tamamen yenilenecek. Ayrıca Boğaz'daki kafe ve restoranlardaki yabancı mekan isimleri de değiştirilecek" dedi. 


Eski belediye binasının yıkımının tamamlandığını ve katlı otoparkın da yıkımının devam ettiğini belirten Türkmen "Üsküdar Meydanı'na bir kitapçılar çarşısı koyacağız. Marmaray bacaları tıraşlanacak. Harem'den Beylerbeyi dahil olmak üzere kesintisiz bisiklet ve yaya yolları olacak." dedi.


Sabah


Geri Dön