19 / 04 / 2024

Salahattin Kaplan: Kararlıyız,dünyadaki her eve Türk halısı serdireceğiz!

Salahattin Kaplan: Kararlıyız,dünyadaki her eve Türk halısı serdireceğiz!

Türkiye Halı Sektör Kurulu Başkanı Kaplan, GTO Başkanı Bartık ve 6 halı üreticisi sorularımızı yanıtladı.İhracat yapılan 170 ülkenin tamamında tanıtım çalışması başlatacaklarını belirten Kaplan,“Kararlıyız,dünyadaki her eve Türk halısı serdireceğiz” dedi.



2015 yılında halı ihracatının bir önceki yıla göre yüzde 14.4 oranında düşerek 2 milyar 16 milyon dolara gerilediğini ifade eden Türkiye Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan, “2016 yılında ihracat yaptığımız 170 ülkenin tamamında pazar payının artırılması için tanıtım faaliyetlerine başlayacağız. O ülkelerde düzenlenecek fuarlara katılım gerçekleştireceğiz. Güney Amerika ve Afrika’ya ise ayrı bir önem vereceğiz.” dedi. 


Almanya’nın Hannover Kenti’nde düzenlenen Domotex Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'na katılarak DÜNYA’ya açıklamalarda bulunan Kaplan, “2015 yılında Türkiye genelinden toplam 170 ülkeye halı ihracatı yaptık. Gerek makine halısı gerekse el dokuma halı pazar payının arttırılması için 2016 yılı bizler için adeta seferberlik yılı olarak nitelendirilmelidir. Firmalarımızın ve ihracatçılarımızın yıl boyunca özellikle hedef pazarlar üzerindeki çalışmalarını sıklaştırması, mevcut pazarlardaki pazar payının arttırılması ve yeni pazarlar bulunabilmesi için koordineli olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. 2015 yılındaki en büyük halı alıcı ülkesi Sudi Arabistan oldu. ABD, Irak, Almanya, Birleşik Krallık Libya, Mısır ve Birleşik Arap Emirliği ise Arabistan’ı takip etti. Biz Mozambik, Namibya, Benin, Burkina Faso, Kongo. Guyana, Jamaika, Peru, Uruguay, Tanzanya, Zambiya ve Peru gibi ülkelere mal satabiliyorsak, ihracatımızı 2-3 kat artırabilecek deneyim, tecrübe ve kaliteye ulaşmışız demektir. Bu deneyimi ihracatımızı kısa sürede iki katına çıkararak taçlandırmak istiyoruz” dedi.


Dünya


Geri Dön