18 / 04 / 2024

Salih Ayhan, tarihi konakları inceledi!

Salih Ayhan, tarihi konakları inceledi!

Sivas İl Özel idaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, tarihi konaklarda gezi ve incelemelerde bulundu. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Merkez Bahtiyarbostan Mahallesi ile Yiğitler Mahallesi'ndeki bazı konaklarda gezi ve incelemelerde bulundu.



Sivas İl Özel idaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, tarihi konaklarda gezi ve incelemelerde bulundu. 

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Merkez Bahtiyarbostan Mahallesi ile Yiğitler Mahallesi'ndeki bazı konaklarda gezi ve incelemelerde bulundu. İnceleme gezisine İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Emrullah Toprak ile Emlak ve İstimlak Müdürü Hulusi Öksüz de katıldı. 


İlk olarak Bahtiyarbostan Mahallesi'ndeki Ahmet Turan Zaimoğlu konağını gezen Ayhan, 2008'de Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü'nce tescil edilen konak hakkında bilgi aldı. Ardından Yiğitler Mahallesi'ndeki Döndü Demir Konağını gezen Ayhan, 1990'da Kayseri Kültür Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü tarafından tescillenen ve Sivas evlerinin özelliklerini taşıyan konağı inceledi. 

Sivas'ın eski mahallelerinde 50'yi geçmeyen az sayıdaki konağı kurumun imkanları nispetinde kurtarmayı hedefleyen İmar Kentsel ve İyileştirme Müdürlüğü, Sivas'ın sivil mimarisini ayakta tutmak için bir takım girişimlerde bulunarak hem konak sahiplerini memnun etmek hem de konaklara hayat vermek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. [


Deniz Postası Gazetesi


Geri Dön