29 / 03 / 2024

Salih Bezci: Ankara'dan en çok Araplar konut alıyor!

Salih Bezci: Ankara'dan en çok Araplar konut alıyor!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Ankara'dan en çok Iraklılar, Suudi Arabistanlılar ve Kuveytlilerin konut aldığını söyledi. Konut satışında Başkent ikinci sırada yer aldı.



Türkiye'nin gayrimenkul sektörü açısından hareketli bir ülke olduğunu söyleyen  Ankara  Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci,Ankara'da en çok Iraklılar, Suudi Arabistanlılar ve Kuveytlilerin konut alımı yaptığını kaydetti. Bezci, "2015'te toplam bir milyon 289 bin gayrimenkul alım satım işlemi yapıldı. Bu işlemler yaklaşık 5 milyar dolarlık bir satış hacmine karşılık geliyor. Ankara konut  satışında İstanbul'dan sonra ikinci sırada yer alıyor. 2015'te İstanbul'da 239  bin konut satışı gerçekleşirken bu sayı  Ankara'da 146 bin oldu" diye konuştu. 


İnşaat sektörünün, 200 alt sektörden sağladığı üretimle ekonominin lokomotifi olduğunu belirten Bezci, "İnşaat sektörü denince akla önce konut inşaatı gelse de. ulaştırmadan enerjiye, altyapıdan kentsel dönüşüme kadar geniş bir alanı kapsıyor" dedi. 2015 yılında Türkiye ekonomisi yüzde 4 oranında büyüme kaydederken, inşaat sektörünün yüzde 8.4 oranında büyüdüğüne dikkat çeken Bezci, "Yaklaşık 2 milyon kişiye istihdam olanağı sağlayan inşaat sektörünün ekonomiye yaptığı katkı çok önemli" diye konuştu. 


Bezci: "Türk müteahhitleri, sektördeki yetişmiş insan gücünü ve teknik birikimini kullanarak, risk alabilme becerileri, girişimci karakterleri ile dünya müteahhitlik firmaları arasında önemli bir konum elde etmiştir. Sektöre giriş çıkışın kolay olması nedeniyle müteahhit sayısının fazlalığı, bürokratik engellerin çok olması, işçilik maliyetlerinin yüksekliği, finansman altyapısının zayıflığı, sertifikalı işçi sayısının azlığı, ar-ge faaliyetlerinin yetersizliği de inşaat sektörünün sorunlarının ilk sıralarında yer alıyor" dedi. 



Posta Ankara Ek


Geri Dön