28 / 03 / 2024

Salih Bezci: AVM'ler Türkiye'ye çağ atlattı!

Salih Bezci: AVM'ler Türkiye'ye çağ atlattı!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, "AVM'ler Türkiye'ye çağ atlatmış projelerdir. Ankara ve İstanbul'daki AVM'ler son 10 yılda ekonomiye damga vurdu" dedi.



YETKİNLİK Geliştirme ve Deneyim Paylaşım Atölyesi projesinin tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan ATO Başkanı Salih Bezci, AVM'lere ilişkin sorunların olduğunu ancak bunlara çözüm yollarının bulunduğunu söyledi. Perakende ticarete büyük önem verdiklerini kaydeden Bezci, bu noktada ellerinden gelen bütün destekleri vereceklerini belirtti. Bezci, AVM'lerin önemine değinerek, "AVM'ler Türkiye'ye çağ atlatmış projelerdir.  Ankara  ve Istanbul'dald AVM'ler son 10 yılda ekonomiye adeta damga vurdu" ifadelerini kullandı. 



'ANKARA'DA ŞUBE AÇACAĞIZ' 

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımdan Demeği (AYD) Başkam Hulusi Belgü de perakendeciler ile ya tınmalar arasında köprü oluşturmak istediklerini söyledi Türkiye'de şu anda 343 AVM olduğu bilgesini veren Belgü, eğitimli işgücü noktasında sıkıntısı yaşadıklarım vurguladı. Belgü, bu noktada AYD'nin personel eğitimine destek verdiğini anlattı. Eğitimlere Anadolu'da da başladıklarım bildiren Belgü, bu noktada Ankara'nın ilk olduğunu dile getirdi. Belgü, Ankara'ma İstanbul'un ardından AVM'lerin en yoğun olduğu ikinci il olduğuna dikkati çekerek, "AYD çok yakın bir süre içinde Ankara'da şubeleşmeye gidecek- Somasında da diğer Anadolu şehirlerini gezmeye başlayacağız. Oradaki sorunları dinleyeceğiz" diye konuştu. Belgü, dolar kurundaki oynaklığa rağmen, AVM ciro endeksinin bu yılın ocak ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 25,1 arttığım ifade etti. 


Hürriyet Ankara


Geri Dön