18 / 04 / 2024

Salih Bezci: Hedefimiz Ankara'yı dış ticarette ilerletmek!

Salih Bezci: Hedefimiz Ankara'yı dış ticarette ilerletmek!

ANKARA Ticaret Odası ( ATO ) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci 'Bu açıdan firmalarımızın uluslararası ihtisas fuarlarına katılmalarına zemin oluşturmak da çalışmalarımız arasında bulunuyo' dedi.



Ankaralı firmaların yurtdışında yürüttüğü pazarlama ve tanıtım aktivitelerinin markalaşmada önemli rol oynadığını belirten Bezci "Bu açıdan firmalarımızın uluslararası ihtisas fuarlarına katılmalarına zemin oluşturmak da çalışmalarımız arasında bulunuyof dedi. 


ANKARA Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, 'marka şehir' çalışmalarını ve Ankara'ya ulusal ve uluslararası alanda ticaret üssü haline getirmek için yaptıkları hazırlıkları açıkladı. ATO'nun yayın organı Ekonomik Denge Dergisi'ne konuşan Salih Bezci "Hedefimiz Ankara'yı dış ticarette ilerletmek" dedi. 


ANKARA 2024 EXPO'SUNU İSTİYOR Başkan Salih Bezci, Ankara'nın bir 'marka şehir' olması için çaba gösterdiklerini, bu anlamda fuar ve festivallerin önem taşıdığını söyledi. Bezci, şu bilgileri verdi "Bu yıl üçüncüsü düzenlenen alışveriş festivalimiz sürecek. Bu tür festivaller, marka kentin unsurlarından biri ve o markaya hizmet ediyor. Bu açıdan amacımıza ulaşma yolunda önemli bir mesafe kat ettiğimizi söyleyebilirim. Bu festivalin istikrarlı bir şekilde sürdürülmesi halinde dünyaca bilinen bir festival olacağına da inanıyorum. Ayrıca Ankara'nın 2024 yılında yapılacak EXPO'ya adaylığını ilan edeceğiz. 


Bu konuda koordinatörlük görevini odamız üstlenecek. Dünyanın kültür, tarih ve eğitim olimpiyatları olarak nitelendirilen EXPO'lar çok önemli buluşma noktalarıdır. Amacımız Ankara'yı dış ticarette ilerletmek." Ankaralı firmaların yurtdışında yürüttüğü pazarlama ve tanıtım aktivitelerinin markalaşmada önemli rol oynadığını belirten Bezci "Bu açıdan firmalarımızın uluslararası ihtisas fuarlarına katılmalarına zemin oluşturmak da çalışmalarınız arasında bulunuyor" dedi. 


"FUAR ALANI HAVAALANI İLE BİRLEŞTİRİLECEK" 


Ankara'nın uluslararası bir fuar merkezine sahip olması için yürüttükleri çalışmaları da anlatan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, "Akyurt'ta 680 bin metrekarelik bir arsa fuar alanı için tahsis edildi ve gerekli imar planı değişiklikleri yapıldı. 


Arsa devrinin tamamlanmasının ardından temel atıp, inşaata başlayacak vaziyetteyiz" dedi. Bezci'nin fuar alanı ile ilgili verdiği bilgiler şöyle: "100 bin metrekarelik bir fuar alanı inşa edilecek. 100 bin metrekarenin de 40 bin metrekaresini idari binalar oluşturuyor. Fuar alam, Ankara'nın ve sektörün gelişimine göre 100'er bin metrekarelik iki ayrı kapalı alan daha inşa edilebilecek bir yapıya sahiptir. 


Uluslararası fuar ve kongrelerin düzenleneceği bu merkezin havaalanına yakın olması da ayrı bir özellik katıyor, ilerleyen dönemde havaalanına yapılacak olan yeni pistle birleştirilecek. Burada uçak ve havacılık fuarları yapılacak. Ayrıca uçak bakım ve onarımları da yapılabilecek" 


HEM TATİL HEM KONGRE TURİZMİ 


Üç ayrı medeniyete ev sahipliği yapan ve mutfak kültürü çok zengin olan Ankara'nın hem tatil turizmi hem de kongre turizmi için değerlendirilmesi gerektiğini anlatan Bezci, kentin ticari potansiyelini harekete geçireceklerini söyledi. Bezci, "Ankara'nın bireylerine eşit ve kaliteli yaşam sunan, yüksek katma değer üreten, rekabetçi, yenilikçi ve çevreye duyarlı özellikleriyle gelişen bir şehir olmasını hedefliyoruz" diye konuştu. 


Anadolu


Geri Dön