19 / 04 / 2024

Salih Bezci'den imar süresini uzatma kararına teşekkür!

Salih Bezci'den imar süresini uzatma kararına teşekkür!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, imar yönetmeliklerinde uygulama süresini uzatma kararını kamuoyuna duyuran Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye teşekkür etti.



Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, imar yönetmeliklerinde uygulama süresini uzatma kararını kamuoyuna duyuran Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye teşekkür etti. Bezci, “Sayın Bakanımızın müjdesi müteahhitlerimizi çok sevindirdi. Bu karar müteahhitlik sektörüne nefes aldırdı” dedi. Bezci, yönetmelikte yer alan başvuru tarihinin kaldırılmasının da yararlı olacağını bildirdi.

 

Bezci, yaptığı yazılı açıklamada, 22 Mayıs 2014 tarihinde “Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” yayınlandığını hatırlatarak, eski yönetmeliğin geçici 6. Maddesinin değiştirildiğini kaydetti. Bezci,  bu değişiklikte bahsi geçen başvurularında bulunanlara, 1 Ocak 2016 tarihine kadar sonuçlandırılmak kaydıyla, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’nin üç ayrı tarihte yapılan düzenlemelerinden ve 1 Haziran 2013 den önce yürürlükte olan ilgili idare mevzuatından birini seçerek yapısını yapma hakkı verildiğini anlattı.

 

Bezci, “1 Ocak 2016 tarihinden itibaren söz konusu uygulamaların tek tip imar yönetmeliği uygulamaya geçilecekti.  Uzatma kararıyla, 1 Ocak 2016 tarihine kadar ruhsatını almayan veya alamayan inşaatlarda proje kullanımında hak kayıplarına neden olacaktı” dedi.

 

Uygulama süresinin uzatılmasıyla hak kayıplarının önüne geçileceğine dikkat çeken Bezci, “Bir yıllık uzatma kararı inşaat sektörüne, proje onaylatmaya çalışan müteahhitlere, müteahhitlerle pazarlık eden kat maliklerine ve iş yükü yoğunluğu yaşayan ilgili idarelere ciddi bir nefes aldırmış oldu” diye konuştu.

 

22 Mayıs 2014 tarihine kadar başvuruda bulunmadığı halde sözkonusu uygulamadan yararlanmak isteyen yüzlerce projenin var olduğuna dikkat çeken Bezci, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın İdris Güllüce’nin verdiği müjde sektörümüzün yüzünü güldürdü. Yönetmelikte yer alan başvuru tarihinin kaldırılmasının da bu haktan yararlanmak isteyenler içinde ayrıca yararlı olacaktır” dedi.

 

Bezci Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Selami Merdin’e de inşaat sektörüne ilişkin çalışmaları ve yaklaşımı için teşekkür etti. 


Geri Dön