26 / 04 / 2024

Salih Tatlıcı'nın eşi ve oğlu, darptan yargılanacak!

Salih Tatlıcı'nın eşi ve oğlu, darptan yargılanacak!

Salih Tatlıcı'nın 3 milyar dolarlık servetini bıraktığı eşi ve oğlu, sanat koleksiyonunun kayıp parçalarını ihbar eden güvenlik görevlisini darp etmekten yargılanacak



Türkiye'nin en büyük tarihi ve sanat koleksiyonlarına ait kayıp eserlerin yerini emniyet güçlerine ihbar eden güvenlik görevlisi Hüseyin Katırcı'nın 22 Şubat 2009'da darp edilmesiyle ilgili iddianame 2.5 yıl sonra tamamlandı. Kağıthane'deki Pilma Pil Sanayi Ltd. Şirketinin güvenlik görevlisi Katırcı'nın darp edilmesi iddiasıyla Şişli Cumhuriyet Savcılığı, Salih Tatlıcı'nın 3 milyar dolar miras bıraktığı ikinci eşi Nurten (Marika) Tatlıcı ile oğlu Uğur Tatlıcı'ya 'kasten basit yaralama', 'silahlı tehdit', 'hürriyeti kısıtlama' suçlamalarıyla dava açtı. Milyarder anne ile oğlunun yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak. Geçtiğimiz aylarda Türkiye'nin en büyük tarihi ve sanat koleksiyonlarından biri olan Salih Tatlıcı Koleksiyonu'na ait eserlerden bazıları, miras çekişmelerinden dolayı depolarda, gizli bölmelerde ve sağlıksız ortamlarda bulunmuştu. Bu eserlerin bir kısmı da Pilma'daki gizli bölmelerde bulunmuştu. 300'ü tablo, 300'ü tarihi eser olan Salih Tatlıcı Koleksiyonu'na ait parçaların fabrikadaki gizli bölmelerde saklandığını güvenlik görevlisi Katırcı ihbar etmişti. Baskınlarda 282 adet tarihi eser bulunurken, bu eserlerden 72 tanesine Müzeler Müdürlüğü'nce el konulmuştu.

SAVCI, 13 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEDİ

Şişli Cumhuriyet Savcılığı, 3 milyar dolarlık mirasın sahibi olan Nurten Tatlıcı (yukarıda küçük fotoğraf) ve Uğur Tatlıcı (yanda) hakkında 'kasten yaralama'dan 4 aydan 1 yıla; 'tehdit'ten 2 yıldan 5 yıla; 'hürriyeti tahdit'ten 1 yıldan 5 yıla ve 'hakaret'ten 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Erhan Öztürk / SABAH


Geri Dön