28 / 03 / 2024

Saliha Özçınar İzmir Kiraz'daki projeleri anlattı!

Saliha Özçınar İzmir Kiraz'daki projeleri anlattı!

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, "Kiraz-İzmir arası yolun bitmesiyle 45 dakikaya düşecek. Böylelikle Kiraz'da istihdam artarak kalkınma gerçekleşecek" diye konuştu.



Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, yılan hikayesine dönen Kiraz-İzmir yolunun 2017’da tamamlanacağını açıkladı. Özçınar, “Yolun hizmete girmesiyle Kiraz-İzmir arası 45 dakikaya inecek. Bu yol Kiraz’ı kalkındıracak” dedi


Türkiye'nin en genç belediye başkanları arasında yer alan ve "Çemberli Efe" olarak anılan Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, vatandaşlarla kurduğu yakın ilişkiyle bu kez "Kiraz'ın Kızı" ünvanını aldı. Tarlada çalışan Kirazlı kadınların, "Yarın bize yardıma gel" diyerek işe çağırdığı Özçınar, "Ben siyasetçi değil Kirazlıların kızıyım" dedi. Yeni Asır Yazı İşleri Masası'na konuk olan Başkan Özçınar, "Yaklaşık 10 yıldır bitirilemeyen İzmir-Kiraz yolunun 2017'de açılacağının müjdesini verdi. Özçınar, "Kiraz-İzmir arası yolun bitmesiyle 45 dakikaya düşecek. Böylelikle Kiraz'da istihdam artarak kalkınma gerçekleşecek" diye konuştu.


Alışılmışın dışında bir başkan profiliniz var, vatandaşın sürekli yanındasınız. Kiraz'ın doğal bir yapısı var. İnsanlar eski gelenekleri sürdürüyor. Beni başkan olmaktan ziyade kız çocukları olarak görüyorlar. Programlarda resmi kıyafet giymemi istemiyorlar. Bizde programlarımızı şalvar ve başımızda çemberle gerçekleştiriyoruz. 


Tarlaya yardıma çağırıyorlar


Bu sevgi karışılıklı gibi... Sizi tarlasına çağıran da varmış?


Vatandaşlar beni kendilerinden biri olarak görüyor. Zaman zaman 'git çay koy gel' dedikleri bile oluyor. Bazen köy ziyaretlerimizde tarlada çalışan yaşlı teyzelerimize yardım ediyoruz. Hatta öyle ki bir tane teyzemiz 'yarın bana da yardıma gel' diyerek beni çağırdı. Biz de kırmadık. Toplantık teyzeye yardıma gittik. Ben Kiraz'da siyasetçi değil Kirazlıların kızıyım.


İzmir-Kiraz yolunda son durum nedir?


Çalışmalar hızla devam ediyor. 2017 yılında açılacak ve 45 dakikada İzmir'den Kiraz'a ulaşılabilecek. Böylelikle fabrikalar Kiraz'a gelecek ve istihdam oluşacak.


Hastane projesi hangi aşamada?


75 yataklı hastane ihalesi bu yıl gerçekleşecek. Hastanenin yatırım kapsamına alınması noktasında Başbakanımız Binali Yıldırım'ın çok büyük desteği oldu. İZKA ve Büyükşehir Belediyesi ile "dijital tespit platformu" projesini de uygulamaya koyuyoruz.

Kiraz'da kaç kişi yaşıyor, bu kişilerin sağlık ve maddi durumları nedir tespit edeceğiz.


Sosyal projelerde durum nedir?


"Sizlerin eksiği onların fazlası" projesini gerçekleştirdik. Vatandaşlardan kullanmadıkları eşyaları alarak ihtiyaç sahipleriyle buluşturduk. Ayrıca evde bakım hizmetleri gerçekleştiriyoruz. Kiraz'da mağdur kişi kalmaması için mücadele edeceğiz.


Organik pazar geliyor


Tarım ve hayvancılıktaki yatırımlar nelerdir?


İZKA'dan soğuk hava deposu projemizi hayata geçirdik. Çiftçilerimiz ürünlerini bozulmadan saklayabilecek. 10 köyün ulaşabileceği ortak alanda, organik ürünlerin yer alacağı pazaryeri oluşturacağız.


Kiraz'ın turizm potansiyeli nazıl?


Kiraz'daki kazılarda antik bir kent bulundu. Hisar Kalesi'ni de restore ediyoruz. Bundan sonra Kiraz turizm potansiyelini daha fazla kullanacak





Emirhan ERGEN/ Yeni Asır


Geri Dön