26 / 04 / 2024

Salihli Bedesten Çarşısı projesi için ilk kazma vuruldu!

Salihli Bedesten Çarşısı projesi için ilk kazma vuruldu!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Salihli için projelendirilen Modern Pazaryeri, Otopark ve Bedesten Çarşısı Projesine ilk kazma vuruldu.




Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, eski kamyon garajının bulunduğu alana yapılacak olan Modern Pazaryeri, Yer Altı Otoparkı ve Bedesten Çarşısı inşaatında incelemelerde bulundu. Belediye Başkan Yardımcıları Nuri Kaya, Mahmut Süreyya Karaoğlu ve İbrahim Karaca, Belediye Meclis Üyesi İsa Yıldırım ve Bedesten Çarşı Esnafları ile birlikte yüklenici firma tarafından başlatılan yıkım çalışmalarında incelemeler yapan Başkan Kayda, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi işbirliğinde önemli bir projeye start verildiğini söyledi.

400 Günde Tamamlanacak

Eski kamyon garajının bulunduğu 19 bin metrekarelik alana yapılacak olan Modern Pazaryeri, Yeraltı Otoparkı ve Bedesten Çarşısı inşaatının 400 günde tamamlanarak hizmete açılacağını belirten Başkan Kayda, Salihli Belediyesi tarafından satın alınan konteynerlere taşınan esnafları da ziyaret ederek sohbet etti. Başkan Kayda, projede inşaat alanı içinde kalarak yıkılan Bedesten dükkan sahiplerinin de tahsis edilen konteynerler sayesinde mağdur edilmediğini vurguladı. Modern Pazaryeri inşaatının başlamasından duydukları memnuniyeti dile getiren esnaflar da, “Belediye Başkanımız Zeki Kayda’nın tahsis ettiği konteynerlerde işlerimizi sürdürüyoruz. Daha modern ve otoparkı olan bir pazaryerini bizlere kazandıran Başkanlarımız Cengiz Ergün ve Zeki Kayda’ya gönülden teşekkür ediyoruz” dediler.

Hayırlı Olsun

Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak 17 ilçede vatandaşın ihtiyacı olan proje ve hizmetleri hayata geçirdiklerini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, “Salihlili hemşerilerimize sözünü verdiğimiz Modern Pazaryeri, Yeraltı Otoparkı ve Bedesten Çarşısı projemizde de çalışma başladı. Esnafımızın yararına olacak bu önemli projemizi 400 takvim günü içerisinde tamamlayarak, Salihlili hemşerilerimizin hizmetine açmayı hedefliyoruz. Şimdiden Salihli’mize hayırlı olsun” diye konuştu.



Manisa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön