17 / 04 / 2024

Salim Salih Sarıalioğlu: Binaya göre imar izni veriliyor!

Salim Salih Sarıalioğlu: Binaya göre imar izni veriliyor!

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde binaya göre imar izni verdiklerini söyledi. CHP’li Meclis Üyesi Cahit Erdem ise, Sarıalioğlu’na tepki gösterdi.



Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Of’un İrfanlı mahallesinde yapılan Mahmut Efendi Külliyesi tartışmalara neden oldu. Külliye inşaatına göre imar planı yaptıklarını açıklayan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’nu, CHP’li Belediye Meclis Üyesi Cahit Erdem eleştirdi. Sarıalioğlu, “Burada bir külliye binası yapılmış. Bizden önceki dönemde külliye inşasına başlanmış. Şimdi de devam ediyor. 7’inci kata geldiğinde duruma vakıf olduk. Planda dini tesis yazıyor ama eski imar planında hiçbir şekilde yapılaşma şartları belirtilmemiş. Ben de bunun üzerine bizim arkadaşlara, ‘Bunun imar planı tadilatını yapmak kaydıyla mevcut durumdaki şekline uyduralım’ dedim. Külliye olduğu için ‘Biz başlayalım arkadan evraklar yürür’ anlayışında olunmuş. Bu nedenle yanlış ve eksik bir şey yapılmaması adına inşaatın incelenmesini istiyorum. Biz burada, şu anda bu binaya göre imar planı yapıyoruz. Bu açık ve nettir. Saklamaya gerek yok” dedi.


YOL KAPATILIYOR

İtiraf gibi açıklamanın ardından söz alan CHP’li Meclis Üyesi Cahit Erdem ise, “Burada imar planına göre binayı yapmıyoruz, binaya göre imar planını uyguluyoruz. Yoğunluk artışı olacak. İmar değişikliği ile binanın önünde yer alan yolu kapatıyoruz. İşleyen kadastrol yolu neden kapatıyoruz?” diyerek eleştiride bulundu. Meclis Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, herhangi bir sıkıntıyla karşı karşıya kalınmaması için konunun gündemde bırakılmasına karar verdi.


Karadeniz'de İlk Haber 


Geri Dön