19 / 04 / 2024

Salon için hangi mobilyalar tercih edilmeli?

Salon için hangi mobilyalar tercih edilmeli?

Ev dekorasyonunda rahatlık kadar görsellikte önemli. Peki evimizde en çok vakit geçirdiğimiz salonlar için hangi mobilyaları tercih etmeliyiz? İşte cevabı...



Kapladıkları alan ve dekorasyona etkileri ile yaşam alanlarınızın en önemli parçalardan biri olan kanepelerin seçimleri her zaman daha uzun sürer ve seçim yaparken akıllarda “Kanepeyi hangi oda için alacağız ve ne tür bir kanepe almak istiyoruz? Kanepelerin başlıca malzemeleri nelerdir?” gibi bir sürü soru dolaşıp durur. Bu uzun seçim sürecinde kanepenin iç malzemesi ve neden yapıldığı da dış görüntüsü kadar büyük önem taşır.


Farklı tarz ve estetik zevklere hitap eden geniş bir yelpazeden oluşan kanepe modelleri ile Crate and Barrel’ın sizler için hazırladığı bu kılavuz sayesinde, yaşam alanlarınız için en ideal ikili, L, üçlü kanepeyi veya yataklı kanepeyi bulmak çok keyifli ve kolay olacak!


ODANIZ NE KADAR BÜYÜK?

Herhangi bir kanepeye göz atmadan önce, ne kadar bir alanınız olduğuna bakmanız büyük önem taşıyor. Eğer yardımı olacağını düşünüyorsanız, odanızın bir krokisini çizebilir ve krokinizi göz önünde bulundurarak büyük odalar için bir köşe kanepe, küçük odalar için de ikili bir kanepe tercih edebilirsiniz.


DEKORASYON STİLİNİZ NEDİR?

Çocuklar evden ayrıldığına göre, salonunuza sınıf atlatmak mı istiyorsunuz? Ya da rahat ve aile tipi bir kanepe arayan, küçük çocuklara sahip genç bir çift misiniz? Sonuç olarak hayat tarzınız ve kişisel tercihleriniz, alacağınız kanepeyi belirleyecektir. Örneğin; kıvrımlı, kolçaklı ve şişkin minderli kanepeler daha geleneksel bir tarz sevenleri memnun edebilecekken; muntazam hatlı, minimalist tarza sahip kanepeler ise salonunuza daha modern bir görünüm katacaktır.


UZUN ÖMÜRLÜ BİR KULLANIM İÇİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ DE UNUTMAMALI…

Seçeceğiniz kanepenin keyifli anlara uzun zaman boyunca eşlik edebilmesi için iskeleti, yay sistemi, minder ve döşemesi oldukça büyük önem taşıyor.


Her kanepenin minderleri destekleyen, ağ veya bağlardan oluşan alt sistemleri vardır. Bir kanepenin süspansiyon sistemini tam olarak hissetmek için eğer çıkarabiliyorsanız, minderleri yerlerinden çıkartın ve elinizi alt zeminin üzerinde gezdirin. S şeklinde burgulu sarmallar birbirlerine daha yakın yerleştirilmiş olup, ağırlığı daha eşit olarak dağıtırlar. Böylece daha rahat bir oturma imkanı sağlarlar.


PEKİ, OTURMA ŞEKLİNİZ İÇİN EN UYGUN MİNDERİ NASIL BULABİLİRSİNİZ?

Kanepenin içine gömülmek mi istiyorsunuz, yoksa size sağlam bir destek sunmasını mı? Bunun için birçok minder deneyebilirsiniz. Minderin içinin, hangi malzemeden yapıldığını ve kılıfını iyice incelemenizi öneririz. İşte size kolay bir test yöntemi: Minderi dikine tutup iki elinizi iki yandan birbirlerine doğru bastırın. Elleriniz birbirlerine ne kadar çok yaklaşıyorlarsa, minderin iç malzemesi o kadar kaliteli demektir. En ideal minder sizi rahat hissettirecek kadar yumuşak, fakat aynı zamanda alt zemini hissettirmeyecek kadar sert olandır.


KANEPE ÇEŞİTLERİNDEN “DOĞRU” OLANI SEÇMEK İÇİN…

Seçiminizi yaparken tarzınızı ve yüzeyden nasıl bir performans beklediğinizi göz önünde bulundurmanız önemli. Eğer bakım derdi olmasın istiyorsanız polyester, naylon, akrilik gibi malzemelerden üretilmiş sentetik kumaşlara ya da lekeyi emip içeriye geçirmektense, yüzeyde tutan karışım kumaşlara yönelebilirsiniz. Dış mekan kumaşları leke tutmadıkları, aynı zamanda kolayca temizlendikleri için çocuklu aileler için idealdir. Eğer daha yumuşak ve eskimiş bir görüntü istiyorsanız yani kırışıklarla aranız iyiyse, pamuk veya keten tam da size göre! Doğal deriden yapılan kanepeler de zamanla eskimiş bir görünüm alacak ve yumuşayacaklardır.




Posta


Geri Dön