27 / 04 / 2024

Samandağ-Arsuz karayolu ne zaman tamamlanacak?

Samandağ-Arsuz karayolu ne zaman tamamlanacak?

CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, Samandağ-Arsuz arasındaki karayolu çalışmalarının ne zaman tamamlanacağına ve vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için alınacak önlemlere ilişkin Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a yönelik soru önergesi hazırladı.



Samandağ-Arsuz karayolu ne zaman tamamlanacak?


CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, Samandağ-Arsuz arasındaki karayolu çalışmalarının ne zaman tamamlanacağına ve vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için alınacak önlemlere ilişkin soru önergesi hazırladı.


Ertem, sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a iletti.


Ertem önergesinde "Yapımına 1994 yılında başlanılan Samandağ- Arsuz arasındaki karayolunun hala bitirilememiş olması bölgedeki turizmi ve turizm yatırımını olumsuz olarak etkilemektedir.


Dünyanın en uzun plajlarından birine sahip olan Samandağ plajının ve çok iyi plaj ve koylara sahip, doğal güzelliği ile muhteşem bir bölge olan Arsuz-Samandağ arasındaki bölgenin doğa ve kıyı turizmine kazandırılması açısından Arsuz- Samandağ arasındaki karayolunun önemi çok büyüktür. Bozulan Hatay ekonomisine ve azalan turizm gelirlerine katkı sağlaması amacıyla bir an önce bitirilmesi gerekmektedir.


Ayrıca Samandağ plajı caretta caretta kaplumbağalarının üreme yeri olması münasebetiyle turizm açısından büyük öneme sahiptir." diyerek 4 soru sordu:


Ertem'in sorular

1) Yapımına 1994 yılında başlanan Samandağ- Arsuz arasındaki karayolunun hala bitirilememe sebebi nedir? Çalışmalar ne zaman tamamlanacaktır?


2) Vatandaşlarımızın yol yapımı nedeniyle yaşadıkları mağduriyet ortadadır. Bu mağduriyetin en aza indirilmesi için neden zamanında önlem alınmamıştır? Bundan sonra hangi önlemler alınacaktır?


3) Türkiye’nin önemli turizm bölgesinde bulunan yolun bitirilememesi turizmi daha da zora sokmayacak mıdır?


4) Samandağ- Arsuz arasındaki yol yatırımının toplam bütçesi nedir?






Geri Dön