19 / 04 / 2024

Samandağ Belediye binası nereye yapılacak?

Samandağ Belediye binası nereye yapılacak?

Hatay Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Oda başkanlarıyla biraraya gelerek gündemdeki gelişmeleri konuştu. Toplantıda Samandağ Belediye binasının nereye yapılması gerekildiği tartışıldı.



Samandağ belediye başkanı Mithat Nehir, Oda başkanlarıyla biraraya gelerek gündemdeki gelişmeler ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. İlçede bulunan Oda başkanları, ise toplantıda yaptıkları açıklamada, Samandağ yararına yapılacak hertürlü hizmeti desteklediklerini söylediler. 


Esnaflar Odası başkanlığı binasında gerçekleşen toplantıya ; Şoförler Odası başkanı Mustafa Terzi, Esnaf Odası başkanı Refik Gümüşoğlu, Terziler Odası başkanı Cuma Sahillioğulları, Kuaförler odası başkanı Hikmet Tunç, Bakkallar Odası başkanı Necdet Arslan ile Yönetim kurulu üyeleri katıltıldı. 


Toplantıda yeni yapılacak olan Samandağ Belediye binası yerinin kimileri Çarşı merkezine yakın kurulması gerektiği , kimilerine de tüm mahallere yakın ortak bir nokta kurulması gerektiği fikri konuşuldu. 


Turizmin canlanması için Çevlik Arsuz sahil olunun bir an önce açılmasını isteyen Oda başkanları , İlçemizin en büyük sorunlarından biri olan çevre yolunun bir an önce hayata geçmesini , Samandağ- Antakya yolunun bitirilmesini istediler. 


Başkan Nehir, çevre yolunun sorunun 27 yıllık bir sorun olduğunu, SamandağAntakya yolunun ise ihmal edildiğini, şu ana kadar bitmesi gerektiğini ifade etti. 


Oda Başkanlarının görüşlerinin çok önemli olduğunu söyleyen başkan Nehir, yeni yapılması planlanan Yeni belediye başkanlığı binası, sebze hali, toplu konut, semt pazarı, konularını Oda başkanlarıyla paylaşarak fikir alışverişinde bulundu. 


Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir halkın huzuru, rahatı, güvenliği için insan odaklı belediyecilik çalışmalarını sürdürdüğünü dile getirerek, Sosyal demokrat, halkçı, yenilikçi belediyecilik anlayışıyla kentin ihtiyaçlarını tespit ederek bu ihtiyaçlar doğrultusunda modern kent kimliğinin oluşması ve hizmet çıtasının daha yükseklere çıkarılması hedefiyle projelerini gerçekleştirdiği belirtti. 


Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir Samandağ halkının geleneksel Pazartesi pazarı alışveriş keyfini daha rahat koşullarda sürdürmesi, halkın yaşam kalitesine katkı  sunmak için halkçı, yenilikçi projelerin süreceğini ifade etti.



Başkan Nehir, Oda başkanlarıyla tasarlanan projeleri paylaşarak şöyle dedi: "Yeni Toplu konut projesini gerçekleştirmek için gerekli çalışmaları sürdürmekteyiz. Yeni Belediye binasının yapılması için gerekli çalışmalar devam etmektedir. Samandağ çarşısının merkezinde bulunan vergi dairesinin eski yerinin bulunduğu binanın yıkılıp yeniden inşa edilmesi için anlaşma sağlandı. Söz konusu bina en kısa zamanda inşa sürecine girecektir. -Atatürk Mahallesinde Shell Petrol ofisi arkasında Semt Pazarının yapımı için çalışmalara başlanmıştır . -Samandağ Hizmet Vakfı Samandağ halkının geleneksel Pazartesi bünyesinde dil okulunun yapım çalışmaları için pazarı alışveriş keyfini daha rahat koşullarda çalışmalara başlanacaktır. -Hz.Hıdır Ziyareti sürdürmesi, halkın yaşam kalitesine katkı çevresinde meydan ve Park Düzenleme projesi sürmektedir.''


Samandağ Gazetesi




Bu haber İrade Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;




Samandağ ilçesinin en eski yapılarından biri olan Vergi dairesinin eski yeri olarak bilinen binanın yıkılıp yeniden inşa edilmesiyle ilgili mülk sahipleri düşüncelerini dile getirdiler. Mülk sahipleri Bu binanın yıkılıp yeniden inşa edilmesinde öncülük yapan Belediye Başkanı Mithat Nehir'e ve yetkililere teşekkür ettiler. Bir an önce bu binanın bitirilmesi ve hizmete sunulması gerektiğini ifade ettiler. İlgili Binanın Mülk sahipleri Yerel bir gazetede ve sosyal medya üzerinde yapılan abuk sabuk tartışmalara anlam veremediklerini belirterek Başkan Nehir'in demokratik bir şekilde mülk sahiplerinin fikrini alarak yol haritasını belirlediğini belirttiler. Bu saatten sonra beklentilerinin binanın bir an önce bitirilmesi yönünde olduğunu söylediler. Tahsin Miççooğullan Onur Emlak ve Miitahitlik şirketin sahibi 30 yıldan beri esnaf. Yeni yapılacak olan eski vergi dairesinde hissedar. Yeni yapılacak bina ile ilgili görüş ve düşüncelerini aldık. 

Miçoğulları yaptığı açıklamada şöyle dedi; "Bina ile ilgili büyük sıkıntılarımız var tabii ki: 4 vıldan beri mülküme ait dükkanımız bırakmış dışarıda kiralık dükkanla işimi devam ettirmek zorunda kaldım. Artık yeter dolayısıyla bu binanın bir önce yapımına başlanması ve bitirilmesi gerekiyor. Belediye Başkanımız Mithat Nehir'in öncülüğünde defalarca toplantı yaptık. 

Söz konusu binanın en güzel şekilde projelendirilip Samandağ'ına A Plaza şeklinde kazandırılması için Başkanımız Mithat Nehir başta olmak üzere söz konusu binanın ortaklarıyla birlikte gerekli olan çalışmaları vantık Onlarca fayda var. Şu anda bina atıl, işlevsiz, harabe bir bina konumunda. Mutlaka en kısa sürede halkımıza kazandırılmalıdır. 

Binadaki mülkten başka bir geliri olmayan sefalet içinde dükkan sahibi olan arkadaşlar var. Toplam bu dükkanlarının ve iş yerlerinin yıllık zararı 400 bin dolar civarındadır. Bir an önce bu inşaatının başlatılıp kazandırılmasında proje çizildi en son Üniversitenin çizdiği projeyi beğendik.

Genel olarak otopark ile güzel bir projenin bir an önce inşaatının başlatılmasında büyük bir büyük bir fayda var. İnşallah en kısa sürede inşaatına başlanır ve kentsel dönüşüm olarak eski durmuş bir binanın yerine yeni, modem bir şekli ve işlevselliğiyle Samandağ'ın gelişmesini sağlar. 




İrade


Geri Dön