26 / 04 / 2024

Samandağ sahilindeki kirlenme dış kaynaklı!

Samandağ sahilindeki kirlenme dış kaynaklı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hatay İl Müdürlüğü tarafından Samandağ sahili kenarında yapılan denetimler sonucunda, sahil şeridindeki kirliliğin esas sebeplerinden en önemlisinin dış kaynaklı kirlenme olduğu öğrenildi



Samandağ’ındaki sahilin açık denize açılıyor olması, hâkim rüzgârların çok kuvvetli esmesi ve özellikle yaz döneminde bu rüzgârların hiç kesilmeden esmesi sebebiyle açık denizlerde olan veya komşu ülkelerden denize bırakılan çöplerinde doğrudan bu sahile gelmesine neden olduğu anlaşıldı.


Samandağ Kaymakamlığı ile İŞKUR arasında yapılan anlaşma ile dönemsel olarak 40 kişilik bir ekibin sahili her gün temizlediği tespit edildi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan incelemelerde zeytinyağı üretimi kaynaklı atıkların Asi Nehrine verilmesi engellendi. Hat üzerindeki tüm beldelerin evsel atıklarını düzenli depolama sahasına götürmesi sağlandı.


İl sınırları içerisinde 92 km Akdeniz’e uzanan asi nehri havzası üzerinde bulunan belde belediyelere ait katı atıklar Hatay Çevre Koruma Birliği tarafından düzenli olarak toplanmakta ve düzenli depolama alanında bertaraf edildiği öğrenildi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hatay İl Müdürlüğü tarafından Samandağ sahilinde 5 Haziran Dünya Çevre günü etkinlikleri kapsamında turizm sezonu başlangıcında Kaymakamlık, sivil toplum kuruluşları, İl Mili Eğitim Müdürlüğü ile birlikte sahil temizlik kampanyasının düzenli olarak her sene yapıldığı bilgisine ulaşıldı.



Geri Dön